Thessaloniki Greece

Transportul Thessaloniki Thessaloniki 

transportation Thessaloniki transport Salonicco trasporti transportacion en Thessaloniki transportul Thessaloniki

Cum poti ajunge in Thessaloniki

Thessaloniki este cel de-al doilea mare oras al Greciei, dupa Atena. Se afla la 500 km de Atena si se poate ajunge usor aici. Aeroportul International Makedonia, este localizat la 15km de centrul orasului. Zilnic sunt curse catre alte aeroporturi internationale ale lumii.Poti rezerva bilete accesand siteul fantasticgreece.com. Autouzul nr. 78 deserveste zilnic calatorii din si catre aeroport. Mai exista si taxiul pretul unei calatorii este de 8 euros.

Pasagerii mai pot ajunge in Thessaloniki cu trenul, autobuzele KTEL, masina sau pe mare. Trenurile sunt cea mai buna alegere, deoarece sunt economice si ieftine. Portul din Thessaloniki este cel mai mare din Grecia.Poti rezerva bilete accesand siteul fantasticgreece.com.

Transportul intern in Thessaloniki

Cu autobuzul Biletele costa 0,50€ (0,25€ reducere pentru studenti si batrani). Daca veti cumpara bilete din autobuz, veti plati mai putin ( cu 0.60 € pentru bilet intreg si cu 0.30 € pentru bilet redus). Daca nu va cumparati bilet, veti plati amenda de 60 de ori valoarea acestuia.

Cu taxiul Taxiurile in Thessaloniki sunt albe cu o dunga neagra-albastra si se gasesc in fiecare colt din oras, dar sunt mult mai scumpe decat autobuzele publice.

Cu masina Pentru cei care decid sa vina cu masina, va informam ca cea mai buna solutie pentru a parca este Platia Eleftherias (Piata Eletherias), unde veti plati cand plecati. In general, este foarte greu sa gasiti loc de parcare, si daca veti gasi, veti plati cu un card in valoare de 0.90€ pe ora (il cumparati de la chioscurile de ziare), dar trebuie sa aveti in avans mai multe carduri, in functie de cat aveti nevoie de parcare. Puteti inchiria o masina accesand siteul fantasticgreece.gr.

Ghid turistic