Santorini Greece

Transportul Santorini Santorini transportation Santorini transport Santorini trasporti transportacion en Santorini transportul Santorini

Cum puteti ajunge in Santorini

Este usor de ajuns in santorini pe toata perioada anului, deoarece este conectata la marile orase din Grecia, cu ajutorul mijloacelor de transport maritim si aerian. Feriboturile si catamaranele pleaca din portul Piraeus, Atena. De asemenea, din port puteti calatori si catre alte insule din imprejurimi (Cyclades), Dodecanese si Creta. Frecventa rutelor depinde de sezonul in care alegi sa vizitezi insula. In special, pe prioada verii, rutele catre Santorini sunt foarte frecvente ( mai mult de 1 ruta pe zi ), pentru ca foarte multi turisti doresc sa viziteze sau sa plece de pe insula. Costul biletului depinde de mijlocul de transport pe care-l alegi(feribot, catamaran, "flying dolphin"). O calatorie cu feribotul dureaza cca 9-10 ore, in timp ce cu catamaranul 4-5 ore. In Santorini sunt 2 porturi, unul in Fira si celalalt in Athinios. Principalul port este in Athinios, deoarece deserveste un numar foarte mare de calatori, in timp ce din portul Fira se organizeaza croaziere zilnice catre vulcan si Thirasia. Aeroportul din Santorini se afla la 5 km departare de Fira, la Monolithos si se poate ajunge foarte usor cu autobuzul sau taxiul. Din aeroportul international Atena - Eleftherios Venizelos, at Spata, sunt curse aeriene din si catre Santorini, pe tot parcursul anului. Durata zborului este de 45 de minute.Sunt si alte rute catre aeroporturi grecesti, cum ar fi Thessaloniki - Santorini, Santorini - Creta, iar pe parcursul verii si catre aeroporturi internationale. Valoarea biletului de avion difera in functie de sezon, companie si cerintele pasagerilor.

Cum puteti vizita Santorini

Cu taxiul

Taxiurile sunt diponibile permanent. Turistii care nu au masina nu vor avea probleme cu transportul, deoarece in portul Athinios vor gasi in permanenta taxiuri. Puteti gasi taxiuri si in piata principala din Fira. Preturile sunt variate si difera in functie de sezon.

Cu autobuzul

Insula Santorini este deservita foarte bine de reteaua de autobuze. Desi traseele autobuzelor sunt foarte bine cronometrate pe toata perioada anului, cand sunt turisti mai multi, sunt afisate programele autobuzelor in Fira, astfel incat turistii sa fie foarte bine informati.In perioada aprilie - octombrie traseele sunt mai dese. Costul biletului difera in functie de destinatie,dar cu siguranta este mult mai accesibil in comparatie cu cel de la taxi - maxim 3 euro pentru distante foarte lungi.

Cu masina sau motocicleta

In Santorini aveti posibilitatea sa inchiriati o masina, o motocicleta sau un scuter, cu conditia sa aveti minmum 21 de ani si sa fiti in posesia unui permis de conducere. Feel free to use our car rental service.

Cu barca

Merita sa vizitati vulcanul si Thirasia, insula care se intinde pe Caldera. Puteti afla cat mai multe informatii despre excursii organizate, trasee si bilete de la agentiile de rurism din Fira. Pe perioada verii se organizeaza excursii zilnice catre Thirasia si vulcan.

Distanta intre Fira si (km)

Aeroport - Monolithos 5
Akrotiri 12
Portul Athinios 8
Firostefani 0,5
Imerovigli 1
Kamari 8
Karterados 3
Messaria 4
Oia (or Ia) 12
Perissa 15
Pirgos 6
Vothonas 5

Cateva sfaturi privind transportul pe insula

  • In Santorini multe persoane folosesc taxiul, deci sa nu fiti surprinsi daca veti astepta mult timp pana veti gasi unul liber.
  • Inainte de a va urca intr-un taxi, va rugam sa verificati foarte atent cat trebuie sa platiti pentru destinatia aleasa de dumneavoastra.
  • Scuterele si motocicletele sunt cele mai ieftine si convenabile mijloace de transport de inchiriat pe insula. Daca aveti permis de conducere, va rugam sa le folositi.
  • Daca va puteti permite, aveti permis de conducere si minim 21 de ani, mijlocul de transport ideal pentru inchiriat ramane masina.

Ghid turistic