Milos Greece

Transportul Milos Milos transportation Milos transport Milo trasporti transportacion en Milos transportul Milos

Cum poti ajunge in Milos:

Cu feribotul

Feriboturile si catamaranele de mare viteza pleaca din portul Piraeus, Atena. Exista legaturi si cu alte porturi din insulele apropiate, Dodecanese si Creta. Frecventa rutelor depinde de perioada cand vrei sa vizitezi insula. In special, pe timpul verii, rutele din si catre Milos sunt foarte frecvente ( mai mult de una pe zi), deoarece foarte multi turisti vor sa vina sau sa plece de pe insula. Costul biletelor este variat, in functie de mijlocul de transport ( feribot, catamaran, flying dolphin). Calatoria dureaza intre 6 si 7 ore cu feribotul, iar cu catamaranul intre 3 si 4 ore. In Milos sunt 2 porturi : unul in Adamas care este principal si celalalt in Apollonia , de unde pleaca ambarcatiuni catre Kimolos si Glaronissia. Poti rezerva bilete, accesand siteul fantasticgreece.com.

Cu avionul

Aeroportul din Milos se afla la 4,5km departare de Adamas si se poate ajunge usor cu taxiul sau autobuzul. Din Aeroportul International din Atena - Eleftherios Venizelos, at Spata, sunt zboruri din si catre Milos, pe toata perioada anului. Durata este de 30 minute. Aveti legaturi si cu alte aeroporturi grecesti : Thessaloniki, Rhodos, Santorini si Creta si, in timpul verii, cu aeroporturi europene. Valoarea biletului difera in functie de sezon, companie si preferinte.Poti rezerva bilete, accesand siteul fantasticgreece.com.

Transportul intern in Milos:

Cu taxiul

Turistii care nu au o masina milos Harta cand ajung pe insula, pot calatori cu unul dintre taxiurile care-i asteapta in portul Adamas. Mai gasiti taxiuri si in Triovassalos. Preturile sunt fixate anual si difera in functie de sezon.

Cu autobuzul

Insula Milos este deservita de o retea foarte buna de autobuze. Chiar daca rutele difera in functie de sezon, vor fi afisate programe in statiile de autobuz, pentru ca turistii sa fie permanent informati. In sezonul de varf autobuzele vor pleca frecvent din Adamas catre Triovassalos, Plaka, Tripiti, Pollonia, Philakopi, Zefiria, Paliochori, Hivadolimni si Provatas. Pretul biletului difera in functie de destinatie, dar in general sunt foarte ieftine maxim 3 euro pe distante foarte lungi.

Cu masina

Daca nu aveti o masina personala, , puteti inchiria una de pe siteul fantasticgreece.com. Este cel mai rapid mod de a vizita insula ( trebuie sa aveti permis de conducere, sa purtati centura de siguranta si sa nu consumati bauturi alcoolice la volan).

Cu barca

Se merita sa vizitati Kleftiko cu barca, deoarece puteti admira apa cristalina. Pentru mai multe detalii trebuie sa va adresati biroului de informatii din portul Adamas. Pe timpul verii se organizeaza excursii zilnice catre Kleftiko, Gerontas, Gerakas si Paliorema. Puteti vizita si insula Kimolos cu barci care pleaca din Pollonia.

Distanta dintre Adamas si..(km)

  • Achivadolimni 6
  • Airport 4.5
  • Klima 5
  • Plaka 3
  • Pollonia 10
  • Port 0
  • Provatas 8
  • Sarakiniko-Papafragas 4

Ghid turistic