Lefkas Greece

Obiective Turistice Lefkas Lefkas sightseeing guide Lefkas sehenswuerdigkeiten Leucade attrazioni cosas que ver en Lefkas objective turistice Lefkas

Muzeul Arheologic

Este localizat in capitala, pe strada Faneromeni, in centrul cultural al municipiului. In muzeu puteti admira o colectie bogata de statuete arheologice care acopera o perioada mare de timp, cum ar fi unelte, bijuterii, obiecte din ceramica si cupru.

Muzeul fonograf

Il veti gasi pe strada centrala in orasul vechi, in capitala. Se poate admira o colectie numeroasa de pantefoane si instrumente muzicale, precum si obiecte populare locale, cum ar fi fotografii, broderii, bijuterii, monede, unelte si alte obiecte decorative.

Biserica VIRGIN MARY ODIGITRIA

Este cel mai vechi monument bizantin din Lefkada. Este situata langa satul Apolpaina, la 2 km distanta de capitala. Valoarea bisericii este imensa pentru comunitatea cristiana. A fost construita in secolul 15 si arhitectura este bazilica. Se mentine si astazi intr-o stare foarte buna si interiorul este decorat cu picturi murale unice.

Biserica CHRIST PANTOKRATOR

Se afla impunatoare in piata, in centrul capitalei. A fost construita in 1864 si apartine familiei renumitului poet Aristotelis Valaoritis. In templu se afla si mormantul poetului national Valaoritis. In interior se afla picturi murale deosebite facute de artisti renumiti.

Laguna

Laguna este localizata in oras si este de o importanta ecologica foarte mare. Se gasesc o multime de pasari rare, cum ar fi lebede, rate, gaste si pescarusi. In laguna se gaseste si "ibari", un tip de culura acvatica. Peisajul este cu adevarat magic si merita sa fie vizitat.

Cascadele

Cascadele din Akoni sunt impresionante! Locul este minunant si de multe ori frumusetea peisajului a fost descrisa in scris de catre 2 mari scriitori din Lefkada, Aggelos Sikelianos si Aristotelis Valaoritis. Vizitati cascadele, in ideea de a evada intr-un mediu exotic si linistit.

Insula MEGANISI

Meganisi este un ostrov verde, vizavi de Lefkada, la o distanta foarte mica. Este plin de maslini, pini si pestere abrupte. Cea mai faimoasa pestera este Papanikolis, pe coasta de sud-vest a insulei, la 30 m adancime. Conform traditiei, in aceasta pestera a fost ascuns pe timpul razboiului submarinul Papanikolis.

Castelul SAINT MAVRA

A fost construit in 1300 si este una dintre cele mai impresionante constructii medievale. Se gaseste la intrarea pe insula si a fost ca o fortareata pana in anul 1864, protejand insula de atacul piratilor.

Ghid turistic