Heraklion Greece

Plajele de Heraklion Heraklion Beaches Heraklion straende Heraklion spiagge playas de Heraklion playele Heraklion

In general, plajele din partea de nord a Insulei Heraklion sunt mai bine organizate. In sud, plajele sunt mai linistite, mai ales cand sufla vantul. Nudismul nu este permis, dar poti gasi cateva plaje naturiste unde este tolerat.

Akti Beach - Karteros

Localizata la 7 km de Heraklion, aceasta plaja este foarte mare si destul de bine organizata. Veti gasi sezlonguri si umbrele, precum si multe baruri pe plaja, cafenele si taverne. Poti ajunge cu mijloace publice de transport sau cu taxiul din Heraklion.

Agia Pelagia

La 16 km west de Heraklion veti gasi aceasta plaja de nisip foarte frumoasa, care este protejata de vant. Sunt numeroase restaurante si hoteluri in jurul ei. Drumul catre plaja este destul de dificil.

Palaiokastro

Aceasta plaja este potrivita pentru innotatori foarte buni. In locul nisipului, veti gasi pietricele mici, iar apa este foarte adanca.

Ammoudara

O plaja de nisip destul de mare, la 5 km de Heraklion. Apa este foarte calda si veti gasi multe facilitati in jur. Se poate ajunge cu mijloace publice de transport sau taxiuri. Exista si un club de windsurfing.

Kokkini Hani

Una dintre cele mai cunoscute plaje langa Heraklion, la 12 km est de oras. Devine foarte aglomerata pe perioada sezonului si este foarte populara pentru tineri. In barurile de pe plaja se asculta muzica foarte tare.

Kommos

O plaja foarte interesanta, destul de vizitata. Este o locatie cu pietre si cu copaci care ofera umbra. Cateodata, sufla si vantul. Este un adapost pentru Caretta Turtle si tot aici exista si o regiune arheologica. Costumul de baie este optional.

Matala

O plaja foarte renumita, preferata de hipiotii anilor 60-70. Veti gasi foarte multe pestere care ofera o priveliste unica. Pe perioada verii este destul de aglomerata si merita sa fie vizitata.

Kokkini Ammos

O alta plaja naturista la sud de Matala. Este mai putin vizitata decat Matala, dar este accesibila doar pe jos sau cu barca din Matala.

Keratokambos

Daca vrei sa innoti in Marea Libiei, fara prea multe persoane in jur, acesta este locul potrivit pentru tine. Este o plaja cu nisip si pietricele.

Koudoumas

Este o plaja linistita, fara facilitati turistice. Apa este foarte curata si preferabila pentru localnici. Poti vizita Manastirea Koudoumas, situata in spatele plajei.

Ghid turistic