Chania Greece

Restaurante Chania Chania Dining Guide Chania
restaurants Chania
ristoranti restaurantes en Chania restaurante Chania

Bucataria locala

Insula Creta este faimoasa pentru bucataria absolut sanatoasa si gustoasa. Cretanii sunt renumiti pentru produsele lor cum ar fi : fructe, legume, paine si uleiul de masline. Nu uitati sa incercati vinule locale, produse in enormele podgorii cretane de vita de vie, precum si bautura locala raki (tsikoudia). Puteti incerca si branza locala condimentata. In final, elementele minunate ale dietei cretane sunt dulciurile, preparate cu miere locala, produsa in mod natural. Mai jos va prezentam cateva delicatese locale :

  • Chochlius: melci pregatiti in difeite moduri : fierti in apa cu sare, ceapa si suc de rosii sau prajiti in ulei de masline, cu otet si rozmarin.
  • Kakkavia: este cea mai gustoasa supa de peste, cu lamaie, ulei de masline, cartofi si ceapa.
  • Ahinosalata (salata echinus): chiar daca este destul de scumpa, merita sa o incercati, in combinatie cu un pahar de raki.
  • Dakos: este un tip de snacs preparat din paine inmuiata in apa si otet, acompaniata cu bucati mici de rosii, usturoi, ceapa si branza feta.
  • Apaki: carne afumata, de obicei miel.
  • Ofto: carne pregatita cu cartofi in vase de lut. Staka: un tip de unt, din crema de oua.
  • Gamopilafo: este cea mai renumita specialitate cretana, un fel de orez cu sos din carne si staka.
  • Branzeturi: mizithra, anthotyro, Cretan gruyere.
  • Kaltsounia: snacsuri dulci cu miere cretana de o calitate exceptionala.
  • Bougatsa: un tip de placinta preparata din crema de oua, branza si zahar.

Restaurante recomandate in Chania

SUMMERTIME SNACK BAR (2825 0 61606)

In resortul turistic Georgioupoli este localizat cel mai popular snack-bar, deschis zilnic. Serveste cafea si micul dejun. Privelistea este minuanata si personalul foarte prietenos.

GALAXY FISH TAVERN (2823 0 41059)

Localizata in partea de sud-vest a regiunii Paleochora, taverna este renumita pentru prospetimea si calitatea produselor oferite. Serveste o mare varietate de peste proaspat, aperitive gustoase si alte tipuri de delicatese cretane, la preturi foarte bune.

NEORIO RESTAURANT (2825 0 61498)

Se gaseste la 70 km de plaja Georgioupoli, langa portul vechi. Meniul include o mare varietate de delicatese si vinuri, la preturi foarte bune. Este ideal petru cinele in familie, cu locuri de joaca special amenajate pentru copii si o biblioteca mica.

KONAKI RESTAURANT (2821 0 97130)

Pe una dintre cele mai pitoresti strazi din Orasul Vechi in Chania, veti intalni restaurantul Konaki. Este deschis tot anul si nu ezitati sa-l vizitati, in ideea de a va relaxa intr-un mediu traditional.

COSMOS RESTAURANT (2821 0 68558)

In resortul Platanias din Chania, restauratul Cosmos este situat in cel mai inalt punct, oferind o priveliste panoramica catre mare. Vizitati-l daca vreti sa petreceti o seara relaxanta intr-o atmosfera de lux. Serveste o varietate bogata de delicatese cretane si internationale, precum si vinuri grecesti si spaniole.

SYMPOSIUM RESTAURANT (2821 0 60545)

Este unul dintre cele mai populare restaurante din Platanias, Chania. Este deschis din 1998 si serveste specialitati nternationale intr-o atmosfera prietenoasa!

PERASMA TAVERN (2821 0 62145)

Este localizata in regiunea istorica Maleme si este gata sa va ofere cel mai gustos miel la cuptor, pregatit dupa retete locale! Este deschis zilnic, preturile sunt foarte rezonabile si este locul ideal pentru mese in familie, deoarece are spatii special amenajate pentru copii.

ZEPOS & MOURELO (2821 0 94100)

Una dintre cele mai vechi si populare taverne din Chania, localizata pe Coasta Kountourioti in portul vechi Venetian. Meniul include preparate din bucataria greaca si cretana, pregatite dupa retete unice locale.

THOLOS RESTAURANT (2821 0 51415)

Este localizat in Orasul Vechi din Chania, intr-o cladire cu o arhitectura venetiana. Meniul este foarte bogat si include delicatese cretane, cea mai renumita fiind myzithropita (placinta cu branza si miere).

LA GRANDE TRATTORIA (2821 0 41252)

Serveste preparate italiene si grecesti si se afla in orasul Chania. Servirea este excelenta si preturile foarte rezonabile.

Ghid turistic