Chania Greece

Obiective Turistice Chania Chania sightseeing guide Chania sehenswuerdigkeiten Chania attrazioni cosas que ver en Chania objective turistice Chania

ARCHEOLOGICAL MUSEUM

Muzeul se afla in Manastirea catolica Saint Fragiskos si gazduieste o colectie renumita de statuete din epocile Neolithic, Post Minoan, Geometric si Romaic. Este deschis zilnic intre orele 8.30-15.00, cu exceptia zilei de luni.

FOLKLORIC MUSEUM

Muzeul Folcloric este localizat in Chania si il puteti vizita zilnic, intre orele 9.00-15.00 si 18.00-21.00. Include o colectie bogata de obiecte agricole, mobila, unelte, instrumente muzicale, obiecte decorative, broderii. Este o comoara culturala pentru Chania.

NAUTICAL MUSEUM

Muzeul Naval din Creta este localizat in Chania, in partea de nord-vest, la intrarea in Fortareata Venetiana Firka. A fost inaugurat in 1973 si include o colectie minunata de obiecte navale traditionale grecesti. Puteti admira harti, gravuri si modele de nave : Elli si submarinul Papanikolis. Este deschis zilnic inte orele 9.00-15.00.

CHRYSSOPIGI MONASTERY

Manastirea Chryssopigi se afla la 3km sud-est de Chania, pe strada care face legatura intre Chania si Souda. A fost fondata in secolul 17 de catre o familie din regiune. Are o biblioteca cu multe documente religioase si un laborator hagiografic, unde se faceau icoanele unice.

CHRYSOSKALITISSA MONASTERY

Manastirea Chrysoskalitissa este situata la o distanta de 72km sud-vest de Chania, construita pe o stanca. Biserica este foarte pitoreasca si este dedicata Fecioarei Maria si Sfintei Trinity.

FRAGOKASTELO

Fragokastelo este localizat in estul orasului Sfakia. Este un castel venetian din 1370 si este faimos pentru batalia din anul 1828 intre greci si turci. A fost o mare fortareata, in ideea de a proteja orasul de atacul piratilor.

MOSQUE

In orasul Chania, pe coasta de est, veti intalni cel mai faimos monument turcesc Mosque of Janissaries, care este cel mai vechi din toata Grecia. Arhitectura este simpla si include o cladire dreptunghiulara, cu 4 arcuri si inconjurata de o cupola foarte mare.

SAMARIA GORGE

Stramtoarea Samaria este un loc de o importanta ecologica foarte mare in Creta si in Grecia. Este localizat in partea de sud a orasului Chania, intre satele Omalos si Agia Roumeli. Se intinde pe o suprafata de 48.500 acri si include specii rare de flora si fauna, cum ar fi : capre cretane, denumite kri-kri, bursuci si jderi. Pentru a traversa stramtoarea, aveti nevoie de 4-5 ore de mers pe jos. Peisajul este impresionant si include cascade, lacuri si valcele, care te vor ului!

Ghid turistic