Zakynthos Greece

Transportul Zakynthos (Zante) Zante transportation Zante transport Zante trasporti transportacion en Zante transportul Zante

Cm poti ajunge in Zakynthos

Zakynthos, denumita si Flower of East, este cea de-a 3 destinatie turistica ca marime din Insulele Ionice. Puteti gasi Zakynthos cu avionul. Aeroportul international Dionysios Solomos este situat in partea de sud a insulei Zakynthos, la 4km de capitala si poti ajunge aici cu taxiul sau masina personala. De aici sunt legaturi si catre aeroportul international din Atena Eleytherios Venizelos, de 2-3 ori pe zi si zborul dureaza 1 ora, precum si catre alte destinatii din Grecia : Kephalonia, Corfu si Thessaloniki, dar nu zilnic. In timpul verii sunt si curse charter catre alte tari europene, cum ar fi Anglia, Franta, Olanda, Italia, etc. Poti gasi bilete ieftine daca faci rezervare din timp sau vei calatori in perioadele nu foarte aglomerate ale sezonului. Poti rezerva bilete, accesand siteul fantasticgreece.com.

Poti gasi Zakynthos si pe mare, deoarece portul este conectat cu Kyllini, in partea de nord-vest a regiunii Peloponnese. Feriboturile sunt zilnice, din ora in ora, iar durata calatoriei este de 1 ora. Pentru mai multa siguranta, verificati la informatiile portului, deoarece rutele se schimba destul de des, in functie de sezonul turistic.Poti rezerva bilete, accesand siteul fantasticgreece.com.

Poti gasi Kyllini cu masina personala sau cu autobuzele KTEL, din Atena, Thessaloniki sau Patra. Din Atena si Patra sunt autobuze zilnice si calatoria dureaza intre 1-5 ore. Din Thessaloniki se pleaca saptamanal si poti ajunge in Zakynthos in 5-8 ore. Zakynthos este conectat si catre Kephalonia din portul Saint Nikolaos, in Volimes. Pe timpul verii feriboturile sunt foarte dese si durata este de 1 ora. De 3-4 ori pe saptamana ajung in Zakynthos feriboturi super rapide direct din Italia.

Transportul intern in Zakynthos

Cu autobuzul

Statia de autobuze KTEL este localizata langa port si este foarte bine organizata. Sunt afisate rutele si preturile biletelor, care sunt foarte ieftine si le poti procura din statie sau direct de la soferul autobuzului. Din capitala poti gasi foarte usor anumite locatii, cum ar fi : Argasi, Vasilikos, Porto-Roma, Lake Candle, Alykes, Volimes, Saint Nikolaos, Laganas, Tsilivi, Alikanas, Kipseli si multe altele.

Cu masina sau motocicleta

Daca nu ai masina personala, poti inchiria una, accesand siteul fantasticgreece.com. Este un mod foarte confortabil si practic, de a explora insula in cele mai izolate locatii. Trebuie sa fii in posesia unui permis de conducere, sa porti centura de siguranta si sa nu consumi bauturi alcoolice la volan!!!

Cu taxiul

Dac nu vrei sa conduci, poti lua un taxi. Pentru cele mai populare destinatii turistice, costul biletului este predeterminat. Pentru alte destinatii, va puteti intelege cu soferul.

Cu barca

Poti inchiria o barca, ca sa ai posibilitatea de a vizita cele mai izolate locuri de pe insula si plaje in Shipwreck, pesteri sau Marathonisi. In portul central poti gasi barci-taxiuri.

Sfaturi utile

Evitati sa vizitati Zakynthos dimineata sau dupa-amiaza tarziu, deoarece portul si aeroportul vor fi foarte aglomerate. Fiti atenti cand conduceti, deoarece sunt foarte multi soferi nebuni. Daca suferiti de vreo boala, evitati sa calatoriti cu barca.

Ghid turistic