Skiathos Greece

Obiective Turistice Skiathos Skiathos sightseeing guide Skiathos sehenswuerdigkeiten Skiathos attrazioni cosas que ver en Skiathos objective turistice Skiathos

Bourtzi islet

Localizat in fata Orasului Skiathos, Bourtzi a fost o fortareata construita de fratii Gizi, care au condus insula in 1207. A fost distrusa in 1660 de catre faimosul amiral venetian Morosini (tot el a bombardat si Templul Parthenon din Acropolis, Atena). Bourtzi este conectat la Skiathos cu ajutorul unui pod si portul este separat in 2 parti (vechi si nou). Astazi poti vizita ruinele castelului, biserica Saint George si fortareata. Mai tarziu, in secolul 20, o scoala publica a fost construita in Bourtzi. In zilele noastre, scoala veche este folosita ca un centru cultural si este un ostrov ideal pentru a te plimba prin padurea de pini.

Kastro

Situata la marginea de nord a insulei, a fost o fortareata naturala (in secolul 14), unde localnicii au gasit un refugiu de a se apara de pirati. Kastro a fost guvernata de bizantini pana in 1453, apoi a venit randul venetienilor sa preia controlul (1453-1538) si in final turcii, pana la Revolutia Greaca din 1821. In afara de ruinele castelului, poti vizita Biserica Gennisi tou Christou. Deoarece accesul nu este permis cu masina, va trebui sa mergi pe jos o distanta mica pentru a ajunge aici.

Muzeul

Alexandros Papadiamantis, nascut la sfarsitul secolului 19, este cel mai faimos fiu al Insulei Skiathos. A fost unul dintre cei mai mari scriitori moderni ai Greciei. Vizitand casa lui ( construita in Orasul Skiathos, acum muzeu), nu vei afla multe informatii despre operele sale, decat daca vei avea sansa sa le citesti. Telefon : 0030 2427023843.

Hydro Biotope

Laguna Strofili, localizata in partea de sud-vet a insulei, este un loc de o frumusete naturala exceptionala, ocrotita de multe programe de mediu europene.

Manastirea

Un alt loc care merita vizitat este Iera Moni Evagelistrias, cosntruit in 1794 si localizat in partea de nord-est a insulei.

Biserici

In Orasul Skiathos poti vizita si admira biserici ca Panagia Eikonistria, Treis Ierarches, Panagia Limnia si Panagia Kehria.

Arhitectura

Facand o plimbare pe aleele pitoresti ale vechiului oras din Skiathos, poti admira stilul neoclasic al cladirilor, casele varuite in alb si gadinile si curtile foarte curate.

Ponturi

Va rugam sa nu intrati in biserici sau manastiri imbracati in pantaloni scurti, costum de baie sau tricou. Este politicos sa-ti scoti palaria cand intri, in semn de respect pentru locul sfant pe care-l vizitezi. Nu sunt permise fotografiile, asa ca va trebui sa fii foarte atent la semnele indicate.

Ghid turistic