Rethymnon Greece

Transportul Rethymnon Rethymnon transportation Rethymnon transport Rethymno trasporti transportacion en Rethymnon transportul Rethymnon

Cum poti ajunge in Rethymnon

Sunt 6 porturi in Creta : Chania, Heraklion, Rethymno, Agios Nikolaos, rethymnon Harta Sitia si Kasteli, care conecteaza insula de diferite regiuni din Grecia. Zilnic sunt feriboturi care fac legatura intre Rethymno, Chania si Heraklion cu portul Piraeus. Rutele catre Rethymno sunt foarte frecvente pe perioada de vara, deoarece cererea turistica este foarte mare. Biletele nu sunt foarte scumpe, dar depind de tipul de feribot. Portul Heraklion, care este cel mai mare, este conectat la Thessalonica, Volos, Santorini, Mylos, Paros, Tinos, Skiathos, Naxos, Syros, Kythira, Antikythira si Gythion. Aceste rute nu sunt zilnice, doar de 1-3 ori pe saptamana. Poti rezerva bilete accesand siteul fantasticgreece.com.

Rethymno nu are aeroport si este deservit de 2 aeroporturi internationale in Creta (Heraklion si Chania) si un aeroport local in Sitia. Zborul din Atena (aeroportul international "Eleftherios Venizelos") catre Chania-Heraklion dureaza 45 minute, in timp ce catre Sitia - 75 minute. Sunt rute care fac legatura intre Chania si Heraklion catre Thessalonica, Rhodes, Santorini, Mykonos si Paros, pe timpul verii. Aeroportul Sitia, in afara de Atena, ofera zboruri si catre Insula Karpathos. In final, in perioada de vara, sunt multe curse charter care conecteaza Creta de marile orase europene. Poti rezerva bilete accesand siteul fantasticgreece.com. De pe aeroporturile din Creta (Heraklion, Sitia sau Chania) poti ajunge in Rethymno cu taxiul(77 euro din aeroportul Heraklion, 73 euro din aeroportul Chania), poti inchiria o masina sau cu autobuzele KTEL care sunt foarte dese(la fiecare ora).

Transportul intern in Rethymnon

Cu autobuzul

Serviciul de autobuze KTEL este foarte bine organizat, deoarece insula Creta este foarte mare si multe regiuni trebuiesc conectate. Statia centrala este localizata in capitala din Rethymno si de aici poti cumpara bilete ieftine pentru toate rutele. Autobuzele pe distanta Rethymno Heraklion sunt zilnice, la fiecare ora, de la 6.30 dimineata pana la 10.30 seara.

Cu masina

Masina este vehiculul ideal pentru a ajunge in Rethymno si pe intreaga insula Creta. Distantele sunt lungi si masina va facilita sa vizitezi fiecare parte a insulei. Motocicletele iti dau un sentiment de libertate, dar sunt ideale pentru distante mici. Poti inchiria o masina accesand siteul fantasticgreece.com. Oricum, trebuie sa fii in posesia unui permis de conducere, sa porti centura de siguranta si sa nu consumi bauturi alcoolice in timp ce conduci!!!

Cu taxiul

Veti gasi taxiuri in capitala, in cele mai populare resorturi turistice, precum si pe strazile centrale ale diferitelor regiuni. Poti suna si la companii de taxiuri. Costurile pentru cele mai populare destinatii sunt predeterminate.

Ghid turistic