Mykonos Greece

Transportul Mykonos Mykonos transportation Mykonos transport Mykonos trasporti transportacion en Mykonos transportul Mykonos

Cum puteti ajunge in Mykonos

Se poate ajunge in Mykonos pe mare sau cu avionul. Feriboturile si catamaranele pleaca din portul Piraeus si Rafina, Atena. De asemenea, exista legaturi si cu alte porturi grecesti din Thessaloniki, Insulele Cyclades, Insulele Dodecanese si Creta. Frecventa rutelor depinde de sezonul cand vrei sa vizitezi insula. In special, in timpul verii, datorita numarului mare de turisti, rutele catre si din Mykonos sunt foarte frecvente. Valoarea biletelor depinde de sezon si de tipul de transport ales (ferry-boat, high-speed, flying dolphins). Pe insula Mykonos se afla 3 porturi : portul vechi este localizat langa oras, portul nou la 10 km nord de oras si al treilea face legatura cu insula Delos.

Aeroportul din Mykonos se afla la 4 km departare de orasul principal si poti ajunge aici cu autobuzul sau taxiul. Din aeroportul international Atena- Eleftherios Venizelos, at Spata, sunt curse catre Mykonos, pe tot timpul anului. Durata zborului este de 45 minute poti rezerva bilete accesand siteul fantasticgreece.com. Mai sunt legaturi si cu Thessaloniki, Rhodos, Santorini si Creta. Valoarea biletelor depinde de sezon, companie si preferintele calatorilor. In timpul verii sunt curse charter catre capitalele Europei.

Tansportul intern in Mykonos

Cu taxiul

Taxiul este cel mai convenabl mijloc de transport, deoarece pasagerii pot vizita rapid multe locuri de pe insula. Oricum, este cel mai scump. Preturile sunt fixate anual, difera in functie de sezon si sunt afisate in statia principala de taxiuri, langa statuia lui Manto Mavrogenenous.

Cu autobuzul

Autobuzele locale sunt cele mai ieftine de pe insula Mykonos. Sunt 2 statii principale de autobuz, care deservesc turistii catre cele mai importante sate si plaje de pe insula.

  • Statia din partea de nord se afla in spatele Muzeului Arheologic, langa cladirea companiei de telefoane. Din aceasta statie puteti ajunge in: Agios Stefanos ,Tourlos, Kalafati, Elia, Kalo Livadi si Ano Mera.
  • Statia din sud este situata in piata Fabrika, langa biroul agentiei Olympic airway. De aici puteti vizita Ornos, Agios Yannis, Plati Gialos, Psarou, Paraga, Paradise si Aeroportul.


Valoarea biletelor depinde de destinatia aleasa, dar in general sunt mai ieftine de 2 euro. Frecventa rutelor difera in functie de sezon.

Cu masina sau motocicleta

In Mykonos aveti posibilitatea de a inchiria o masina, o motocicleta sau un scuter. Este cel mai rapid mod de a vizita insula. Trebuie sa aveti peste 21 de ani si permis de conducere. Sunt multe companii care ofera aceste servicii, dar in perioada sezonului de varf, trebuie sa inchiriati in avans. Puteti accesa siteul nostru car rental service

Cu barca (adica cu "kaiki", caique)

Este ideal pentru a vizita insula in partea de sud si vest. De pe plaja Platis Yialos si Ornos, pleaca kaikia (barci micute, caiques) catre Paranga, Paradise, Super Paradise, Agrari, Psarou. Puteti afla mai multe informatii de la agentiile aflate in port. Zilnic sunt rute catre Insula Delos, care se afla la 2km vest de Mykonos.

Sfaturi!

  • In Mykonos turistii folosesc foarte des taxiurile, deci sa nu fiti surprinsi daca veti astepta foarte mult pana gasiti unul.
  • Inainte de a va urca intr-un taxi, intrebati soferul cat va trebui sa platiti pentru destinatia aleasa.
  • Scuterele si motocicletele sunt cele mai ieftine si convenabile mijloace de transport. Daca aveti permis de conducere, preferati-le.
  • Daca bugetul va permite, masina este mjlocul ideal. Daca puteti, inchiriati o masina pentru cel putin 1 zi si veti avea oportunitatea de a vizita cele mai izolate regiuni de pe insula, unde nu puteti ajunge cu autobuzul.

Ghid turistic