Milos Greece

Obiective Turistice Milos Milos sightseeing guide Milos sehenswuerdigkeiten Milo attrazioni cosas que ver en Milos objective turistice Milos

Milos Mining Museum: Adamas, tel & fax: (+30)2287022481

Program de functionare : Zilnic 09:15-13:45 si 18:15-20:45 Bilete : Intrare gratuita Remarci : Muzeul este localizat in Adamas. Scopul acestuia este de a expune si onora traditia si istoria mineritului. Expozitia include cateva obiecte, picturi si materiale fotografice care descriu formatiuni geologice din Milos, traditia si istoria mineritului pe insula si ii onoreaza pe toti minerii care au lucrat la dezvoltarea activitatii miniere de pe insula. Muzeul are 2 etaje. La primul etaj vizitatorii se vor familiariza cu istoria si activitatea mineritului pe insula. Holul de la etaj este dedicat mineralelor care se extrag si astazi din mine. In subsol se afla o camera cu o capacitate de 40 persoane, cu echipament audio-vizual pentru o prezentare video despre exponatele muzeului si istoria mineritului de pe insula.

Folk and Historic Museum of Milos, Plaka, tel: (+30)2287021292

Program de functionare: Marti Sambata : 10:00 - 14:00 si 18:30-21:30, Duminica : 10:00 - 14:00
Bilete : 3€reducere pentru studenti si copii 1,5€

Muzel Folcloric si Istoric a fost fondat in 1967 de Asociatia Melian din Atena si cuprinde expozitii ale caselor melian din secolul 19. O echipa de muzeologi si arhitecti va descrie expozitia muzeului. Scopul principal al muzeului este de a prezenta aspectele vietii zilnice a locuitorilor, imbracamintea lor si preferintele culinare.

Expozitia este impartita in mai multe camere. Receptia, camera centrala si multe alte camere spatioase, reflecta statutul economic si social al familiei. Camera cu razboiul de tesut a fost camera unde se croiau hainele familiei. Bucataria a fost in locul camarei. Caminul a ocupat locul central in casa. Dormitoarele au fost necunoscute pentru Melians. Totusi, a existat un dormitor cu un singur pat, denumit "kamara", pentu cei casatoriti. Deoarece a fost facut din portelanuri din lut, era singurul loc fara soareci.

Archaeological Museum of Milos, Plaka, tel: (+30) 2287021620

Program de functionare : Zilnic 8:00-15:00, cu exceptia zilei de luni. Bilete : 3€, Adulti peste 65 de ani - 2€ Gratuit pentru studenti si copii pana la 10 ani

Muzeul Arheologic din Milos se afla intr-o cladire neoclasica din secolul 19, proiectata de un arhitect german Ernst Ziller, din Plaka. Are expozitii din perioada preistorica ( mileniul 3 si 2 i.e.n.)

Muzeul are 4 camere. In camera A se afla planul topografic al orasului Phylakopi. Se mai gaseste aici si o copie a statuei Afroditei din Milos ( originalul este expus in Muzeul Luvru din Franta). In camera B se afla cateva artefacte din mileniul 5 pana in mileniul 2 i.e.n. In camera C sunt expuse artefacte din perioadele geometrica, arhaica, clasica, helenistica si romana. Camera D contine scripturi meliane si morminte sculptate din marmura, apartinand peioadelor helenistica si romana din orasul vechi Klima.

Ecclesiastical Museum of Milos, Adamas, tel: (+30)2287023956

Program de functionare : Zilnic 9:15-13:15 si 18:15-22:15 Bilete : Gratuit

Muzeul Ecleziastic din Milos este localizat pe malul marii in Adamas, in Biserica Holy Trinity, veche de peste 1000 de ani. Muzeul gazduieste icoane si sculpturi din lemn, care demonstreaza prosperitatea financiara a insulei in timpul domniei venetiene si include jertfele migrantilor Melian catre Rusia. Biserica a fost cosntruita din perioada "Iconomachy" (842 A.D.)

Mai puteti admira icoane din secolul 14 si cateva tablouri apartinand unor pictori cretani Emmanuel si Antonios Skordilis, cadelnite din secolul 17 si jertfe din aur oferite.

The Catacombs, Tripiti, tel: (+30)2287021625

Program de functionare : Zilnic 08:30 - 15:00 cu exceptia zilei de luni

Catacombele sunt localizate langa satul Tripiti, in pesteri de 150 metri deasupra nivelului marii. Este primul cimitir public de la sfarsitul secolului 2 AC care a continuat sa fie folosit pana la sfarsitul secolului 5 AC. Sunt cele mai remarcabile monumente din lume, impreuna cu catacombele din Roma si Holy Land.

Catacombele au fost descoperite ilicit de catre negustorii antici si au fost cunoscute dupa ce au fost jefuite in anul 1840. Sunt 3 catacombe, cu pasaje mici si mari si cu o camera mortuara. Mormintele sunt decorate cu plante si desene simbolice. Din pacate, astazi, numai o parte din catacombe pof fi vizitate.

Ghid turistic