Ios Greece

Transportul Ios Ios transportation Ios transport Ios trasporti transportacion en Ios transportul Ios

Cum poti ajunge in Ios

Ios face parte din Insulele Cyclades Islands si se afla in partea de sud. Poti ajunge in Ios numai pe mare, deoarece nu are aeroport. Din portul Piraeus pleaca zilnic barci, high speed ferries si feriboturi. Durata calatoriei este de 7 ore si pretul biletului depinde de timpul cat vrei sa vizitezi insula si ce mijloc de transport alegi. Pe timpul verii rutele sunt mai frecvente, din cauza numarului mare de turisti. Exista si o ruta Ios-Rafina cu catamaranul, care dureaza 4 ore. Mai poti ajunge si pe alte insule cu delfinul, feribotul sau catamaranul, cum ar fi : Santorini, Paros, Naxos, Mykonos, Syros, Sikinos, Anafi, Folegandros, Koyfonisia, Milos, Serifos, Sifnos, Kimolos, Tinos si Creta. Itinerariile pot fi schimbate, in functie de cerintele turistilor. Poti ajunge cu avionul in Santorini si apoi pe mare direct in Ios. Calatoria Ios-Santorini dureaza 30 minute cu delfinul si 1 ora cu feribotul. Poti rezerva bilete,accesand siteul air tickets and your ferry tickets from fantasticgreece.com.

Transportul pe insula Ios

Autobuzul

Transportul cu autobuzul este foarte bine organizat si biletele sunt foarte ieftine. La fiecare 15 minute trec autobuze pentru rutele Ormos, Chora si Mylopotas si la 1 ora pentru ruta Ormos - Koymbara. Autobuzele circula zilnic, de dimineata pana seara tarziu, mai ales pe timpul verii. Cu exceptia autobuzelor KTEL, mai sunt si altele care organizeaza excursii zilnice catre diferite regiuni ale insulei. Autobuzele pleaca zilnic din Chora, Mylopotas si Ormos catre plajele Saint Theodoti si Manganari.

Taxiul

Poti gasi taxiuri catre Chora, Mylopotas si port, cu preturi cunoscute din timp. Desigur, poti merge si catre alte regiuni de pe insula, nu foarte populare si te vei intelege cu soferul la pret.

Masina

Poti inchiria o masina la preturi rezonabile in Ios, accesand siteul car hire service. Daca inchiriati o masina, aveti oportunitatea de a vizita locuri in care nu poti ajunge cu autobuzul. Oricum, trebuie sa fiti in posesia unui permis de conducere, sa purtati centura de siguranta si sa nu consumati bauturi alcoolice cand conduceti!!!

Barca

Ca si pe celelalte insule, in Ios gasiti barci care fac legatura intre Ormos si Manganari, precum si catre alte plaje de pe insula.

Distanta intre portul Ios si

Distanta din port (km)
Chora 2
Koumpara 1.5
Mylopotas 5
Manganari 23
Agia Theodoti 12
Plakotos 13
Paleokastro 18
Psathi 20
Kalamos 16

Ghid turistic