Heraklion Greece

Transportul Heraklion Heraklion transportation Heraklion transport Heraklion trasporti transportacion en Heraklion transportul Heraklion

Cum poti ajunge in Heraklion

Cu avionul

Aeroportul international N. Kazantzakis este cel mai mare aeroport al Insulei Creta si al doilea din Grecia, deoarece Creta este o destinatie foarte populara pentru turisti pe timpul verii. Sunt si cateva zboruri intre Atena si Heraklion (50 minute), Thessaloniki si Heraklion (75 minute), iar intre Rhodos si Heraklion pe tot parcursul anului. De asemenea, pe perioada verii, sunt zboruri intre Heraklion si Santorini, Mykonos si Paros. Toate zborurile sunt deservite de Olympic Airlines si Aegean Airlines. Suplimentar, in perioada de varf, sunt numeroase zboruri charter catre alte tari europene, cum ar fi Marea Britanie, Germania, Italia, Rusia si Romania.Poti rezerva bilete accesand siteul fantasticgreece.com. Aeroportul este situat la 5 km est de orasul Heraklion. Poti ajunge cu autobuzul(2€) sau cu taxiul (10€).

Cu feribotul

Portul Heraklion este un mare centru commercial in sudul Greciei. Exista cel putin un transport pe zi intre Atena si Heraklion (portul Piraeus) si excursia dureaza cca 10 ore. Heraklion mai este conectat si catre Santorini si Rhodos, dar rutele sunt mai rare. Cateodata, in perioada de varf a sezonului, sunt curse si catre Cipru, Israel si Italia. Poti rezerva bilete accesand siteul fantasticgreece.com. Se poate ajunge cu autobuzul sau cu taxiul (10€) din port catre orasul Heraklion.

Transportul intern in Heraklion

Cu autobuzul

Autobuzele publice deservesc toata Insula Creta, chiar si satele, dar nu si cele mai izolateheraklion Harta. Autobuzele KTEL sunt mai ieftine si rutele destul de frecvente. De cele mai multe ori poti cumpara bilete din autobuz.

Cu masina

Poti inchiria o masina in Creta accesand siteulcar rental service si vei intra in posesia ei in orasul Heraklion sau la aeroport. Trebuie sa fii foarte atent cand conduci, deoarece, in cele mai multe cazuri, drumurile care duc catre munte sunt inguste si periculoase.

Cu taxiul

Taxiurile in Heraklion te pot duce catre orice locatie doresti. Pretul este rezonabil, mai ales daca vei imparti cu alte persoane. Poti intreba pretul calatoriei inainte de a te urca intr-un taxi, dar pentru cele mai multe rute au costuri fixe.

Cu barca

Sunt multe barci in Heraklion care ofera excursii zilnice catre alte locatii de pe insula, plaje izolate sau catre alte insule grecesti, cum ar fi Santorini.

Ghid turistic