Corfu Greece

Transportul Corfu Corfu transportation Corfu transport Corfu trasporti transportacion en Corfu transportul Corfu

Cum puteti ajunge in Corfu

Ca si in cazul altor insule grecesti, puteti ajunge in Corfu pe mare sau cu avionul. Aeroportul International din Corfu, Ioannis Kapodistrias, este localizat la 3 km sud de centrul insulei, in regiunea Kanoni. Zilnic, sunt curse catre aeroportul din Atena, Eleytherios Venizelos si durata lor este de 1 ora. Mai sunt legaturi si catre Thessaloniki, de 3-4 ori pe saptamana. Pretul biletului poate fi destul de mic, daca faceti rezervare din timp. In final, in timpul sezonului, Corfu este conectata si cu alte orase europene, prin curse charter, in special cu Germania si Anglia. Puteti rezerva bilete accesand siteul fantasticgreece.com.

Alternativ, puteti gasi Corfu cu feribotul. Din Igoumenitsa sunt rute zilnice catre Corfu, de la ora 6.00 dimineata pana la ora 22.00. Excursia dureaza intre 1 ora 1 ora si jumatate, in functie de tipul de feribot ales. In timpul lunilor de vara sunt curse la fiecare 15 minute, deoarece sunt foarte multi turisti care vor sa viziteze insula Corfu. Din portul Patra, calatoria dureaza 7-8 ore, dar este foarte confortabila, deoarece feriboturile sunt de lux. Aceste feriboturi se duc in Italia, dar opresc si in Corfu pentru imbarcare. Rutele Corfu-Italia sunt frecvente si orasele principale sunt Bari, Ankona si Brindisi. In final, sunt ambarcatiuni care va pot trasporta si catre alte destinatii apropiate, cum ar fi Paxoi, Kefalonia si Albania. Puteti rezerva bilete accesand siteul fantasticgreece.com.

Daca decideti sa ajungeti pe insula Corfu cu feribotul, trebuie sa gasiti porturile Igoumenitsa sau Patra. Aici puteti ajunge cu masina personala sau cu autobuzele KTEL, care opresc exact in port. Distanta Atena-Igoumenitsa este de 500 km si sunt 2 curse zilnice, care opresc in Korinthos, in Patras, in Agrinio si in Arta. Distanta Thessaloniki-Igoumenitsa este tot de 500 km si 2 curse zilnice care opresc in Larissa si in Ioannina.

Transportul intern in Corfu

Cu autobuzul

In Corfu sunt disponibile 2 linii de autobuze, care sunt foarte bine organizate, cu vehicule moderne si itinerarii frecvente: Prima linie este serviciul municipal de autobuze, autobuzele sunt albastre si statia se afla in piata San Rocco. Puteti ajunge in capitala si in suburbii, cum ar fi : Afra, Saint Ioannis, Kanoni, Perama, Achillean... A doua linie sunt autobuzele KTEL, care asigura transportul pe distante mai mari: Lefkimi, Kavos, Karoysades, Saint Panteleimon, Saint Gordios, Glyfada, etc. Autobuzele KTEL sunt albastre si statia centrala se afla pe strada Theotoki.

Cu masina

Corfu este o insula foarte mare si de aceea, cel mai bun mod de a vizita monumentele istorice, plajele si satele pitoresti, este masina personala. Daca nu aveti masina personala cu dumneavoastra, puteti inchiria una. Puteti intra in posesia ei direct din port, aeroport sau din capitala insulei. Desigur, nu uiati sa aveti permisul de conducere, sa purtati centura de siguranta si sa nu consumati bauturi alcoolice in timpul conducerii.

Cu taxiul

Alternativ, daca nu vreti sa inchiriati o masina, puteti lua un taxi pentru a vizita insula. Statiile de taxiuri sunt in piata San Rokko si pe strada Theotoki. Preturile pentru cele mai populare destinatii sunt predeterminate.

Ghid turistic