Skiathos Greece

Plajele de pe Insula Skiathos Skiathos Beaches Skiathos straende Skiathos spiagge playas de Skiathos playele Skiathos

Pe Insula Skiathos veti gasi in jur de 60 de plaje. Va prezentam mai jos cateva dintre ele.

Koukounaries

Este localizata in partea de sud-est a insulei si se mai numeste si "Chrisi Ammos" (=nisip auriu), deoarece nisipul fin straluceste ca aurul la soare. Din acest motiv, se inmumara printre cele mai frumoase 7 plaje ale lumii. Apa este curata si cristalina si plaja este inconjurata de o padure de pini.

Lalaria

Lalaria se afla in partea de nord-est si este una dintre cele mai frumoase plaje din Grecia. Este accesibila numai cu barca ( cand nu sufla vantul ) si este decorata cu pietricele albe (pebbles = lalaria in greceste).

Kastro beach

La marginea de nord a insulei poti innota pe plaja Kastro, chiar sub ruinele castelului medieval. Ca sa ajungi aici, trebuie sa vii cu masina sau motocicleta pe un drum pietruit si apoi sa mergi pe jos inca 2 km. Mai poti ajunge si cu barca.

Xanemos

De asemenea, in partea de nord-est poti vizita cele 3 plaje din Xanemos, la 2,5 km de Orasul Skiathos, in apropiere de aeroport. Aici vei avea o priveliste minunata a insulei si poti vizita si ruinele satului preistoric.

Tsougrias

O alta optiune este Tsougrias, un ostrov verde nelocuit, localizat langa portul Skiathos, in sud. Accesibil cu barca, aici poti innota in apa turcoaz, te poti plimba prin padurea cu pini sau vizita o mica bisericuta.

Banana beach

Plaja Banana este neoficial rezervata pentru nudism si este localizata la marginea de sud-vest a insulei, la o mica distanta de Koukounaries.

Cateva sfaturi

  • In caz ca preferi plaje linistite, trebuie sa vizitezi Mandraki, Agistros sau Aselinos.
  • Aranjeaza-ti singur o excursie cu barca in jurul insulei. Te va costa mult mai ieftin, decat sa apelezi la o agentie.
  • Evita Atena, deoarece vei vizita Acropolis doar pentru 2 ore si nu se merita.
  • Nu uita camera foto. Insula este locul ideal pentru a face fotografii ale peisajului, oamenilor si cladirilor.
  • Pe plajele ca Koukounaries, Kanapitsa si Megali Ammos, poti practica sporturi ca skiing, rings si chiar parachuting.
  • In iulie si august plaja Koukounaries va fi super aglomerata. Din statia de autobuz, urmeaza drumul spre plaja Banana. Dupa un timp, vei gasi o intersectie unde faci la stanga si vei ajunge intr-un loc magnific, mai putin cunoscut si mai putin aglomerat, dar la fel de frumos ca Koukounaries.

Ghid turistic