Santorini Greece

Hoteluri în Santorini Santorini Hotels Santorini Hotels Santorini Alberghi Hoteles en Santorini Hoteluri Santorini

Santorini este o destinaţie turistică celebră şi oferă o gamă largă de hoteluri de calitate, apartamente comfortabile, suite de lux şi campinguri organizate. În general hotelurile şi apartamentele care sunt situate în satele centrale sunt mai aproape de viaţa de noapte şi de centrul comercial al insulei, dar sunt departe de plajele din estul insulei Santorini.

Fira

Fira este, încă de la începutul secolului al 19-lea, capitala insulei şi cel mai important sat. După puternicul cutremur din 1956 o parte a oraşului a fost distrusă şi multe clădiri au fost distruse. Fira oferă o vedere panoramică uimitoare spre Caldera şi spre vulcan. Există multe case pictate în alb, verande scăldate în soare şi biserci albastre care ies în evidenţă.

Firostefani

Este situat între Fira şi Imerovigli şi este considerat a fi unul dintre locurile cu cea mai frumoasă privelişte asupra insulei şi una dintre cele mai pitoreşti şi liniştite zone ale insulei. Chiar dacă este considerat un sat separat, Firostefani se află în continuarea Firei.

Imerovigli

Imerovigli este un sat tradiţional situat pe o stîncă înaltă. Foarte puţine clădiri au fost salvate în urma cutremurului din 1956, şi casele de pe marginea stîncii au fost abandonate. Astăzi Imerovigli este un sat frumos şi liniştit şi datorită minunatei privelişti asupra vulcanului şi a calderei este considerat ca fiind una dintre atracţiile de top ale Greciei.

Ia (sau Oia)

Ia (sau Oia sau Pano Meria) este situat în partea de Nord a insulei Santorini. Satul a fost devastat în urma cutremutului din 1956 şi de atunci nu a mai fost reconstruit. Este diferit şi mult mai liniştit decît capitala Fira. Cu toate acestea străzile sale sunt pline cu tot felul de magazine, buticuri de bijuterii scumpe, cafenele şi restaurante. Ia este renumit pentru uimitoarele sale apusuri de soare, considerate de mulţi ca fiind cele mai frumoase apusuri de soare din întreaga Grecie şi din lume. Seara străzile sale înguste sunt pline de turiştii care vor să admire aceste minunate apusuri de soare. Cel mai popular loc de unde puteţi admira apusul de soare sunt zidurile castelului (Kastro).

Kamari

Kamari este situat în partea de sud-est a insulei Santorini. Este un loc de referinţă din punct de vedere istoric deoarece a fost,în antichitate, un punct strategic important al insulei după declinul Akrotiri. A fost complet distrus şi reconstruit în urma cutremurului din 1956 şi astăzi este considerat un punct de atracţie turistic de top. Zona este cunoscută pentru plaja frumoasă care se extinde pînă la Monolithos. Pe 15 August are loc o sărbătoare mare organizată de biserică şi, dacă vreţi să aflaţi cîte ceva despre obiceiurile greceşti, această perioadă este optimală pentru a vizita insula.

Perissa

Perissa este situată lîngă satul Emporio şi este o plajă nesfîrşită cu pietricele negre în loc de nisip. Ceea ce deosebeşte această plajă de altele este faptul că este protejată de "meltemia" (vînturi de vară ale Mării Egee). Apa mării este adîncă si rece, cu toate acestea este foarte cristalină. Lîngă Perissa se află muntele Profetului Ilie care protejează plaja de vînturile din Nord. Pe plajă sunt restaurante şi taverne unde vizitatorii pot degusta mîncarea tradiţională.

Akrotiri

Este un sat construit în partea de sud-vest a insulei, la aproximativ 12 km depărtare de Fira. Săpăturile efectuate în această zonă au adus la suprafaţă vechiul oraş Acropolis. În acelaşi sat există, deasemenea un castel veneţian din timpurile ocupaţiei veneţiene în Evul Mediu.

Rezervaţi hoteluri în Santorini!

Ghid turistic

Rezervaţi hoteluri în Santorini cu Fantasticgreece.com!

Noul formular de căutare îmbunătăţit al Fantasticgreece.com vă poate ajuta să găsiţi hotelul ideal în Grecia şi în întreaga lume. Varietatea largă a inventarului de hoteluri de care dispunem, vă pune la dispoziţie toate categoriile si preţurile hotelurilor respective. Mai mult decît atît, veţi avea posibilitatea să sortaţi şi să filtraţi rezultatele căutării dumneavoastră, astfel încît să găsiţi mai uşor şi mai repede hotelul dorit. Puteţi vizualiza locaţia exactă a fiecărui hotel pe o hartă dinamică şi obţine toate informaţiile necesare despre facilităţi, repere si multe poze.