Paros Greece

Transportul Paros Paros transportation Paros 

transport Paros trasporti transportacion en Paros transportul Paros

Cum poti ajunge in Paros

Poti ajunge pe Insula Paros pe mare, din portul Piraeus Atena sau din portul Rafina. Pretul biletului difera in functie de tipul mijlocului de transport folosit si de distanta parcursa. Cu feribotul din Piraeus biletul este mai ieftin si calatoria dureaza 5 ore, in timp ce cu barci de mare viteza "highspeed" biletul este mai scump si calatoria dureaza 3 ore. Paros este conectat si cu alte porturi grecesti, cum ar fi : Amorgos, Anafi, Ikaria, Ios, Samos, Mykonos, Naxos, Rhodes, Santorini, Skiathos, Sifnos, Siros, Tinos, Crete, Volos, Thessaloniki.Poti rezerva bilete accesand siteul fantasticgreece.com.

Alternativ, poti ajunge in Paros si cu avionul. Aeroportul este localizat la 9 km distanta de capitala insulei, Parikia, langa satul Aliki. Distanta se poate parcurge in 20 de minute cu taxiul sau autobuzul. Zborurile catre aeroportul din Atena - Eleftherios Venizelos sunt foarte frecvente si durata este de 35 minute. Pe timpul verii, Paros este conectat si cu alte aeroporturi internationale, de obicei cu schimbare in Atena. Poti rezerva bilete, accesand siteul fantasticgreece.com.

Transportul intern in Paros

Cu autobuzul

Autobuzul este cel mai sigur si ieftin mijloc de transport din Insula Paros. In Parikia, statia de autobuz este localizata paros Hartape malul marii, de unde poti gasi autobuze pentru toate rutele. Frecventa rutelor depinde de sezon. Poti ajunge cu autobuzul pe perioada verii in Parikia, Naoussa, Aliki, Punda, Golden Beach (sau Chrissi Akti).

Cu masina

Chiar daca este mai scump, mijlocul de transport privat iti ofera posibilitatea de a explora cele mai ascunse regiuni ale insulei. Poti inchiria o masina accesand siteul fantasticgreece.com.. Drumul principal care face legatura cu majoritatea regiunilor din Paros este relativ plat, asa ca puteti face o plimbare si cu bicicleta.

Cu taxiul

Desigur, taxiul este cel mai bun mijloc de transport, dar si cel mai scump. Preturile sunt determinate in fiecare an si pentru fiecare destinatie turistica in parte. Poti gasi taxiuri in piata centrala din Parikia si in Naoussa pe strada principala. Sfatul nostru este sa cereti numarul de mobil al soferului de taxi, ca sa-l puteti suna oricand si sa aranjati o calatorie.

Cu barca

Ambarcatiuni mici te pot duce sa vizitezi plaje izolate de pe Insula Paros, ca de exemplu Antiparos. Sunt foarte sigure si ieftine. Se pleaca din Parikia sau Punda (a nu se confunda cu Plaja Punda).

Pe jos

Mergand pe jos in Paros, este foarte interesant sa admiri frumusetile naturale ale insulei. Oricum, nu este indicat sa te plimbi cand vremea este foarte calda, cum ar fi in lunile iulie si august.

Distanta intre Parikia (km) si :

Aggeria 15
Aliki 12
Ambelas 15
Antiparos 2
Aspro Chorio 27
Drios 25
Kamari 8
Kolimbithres 12
Kostos 8
Lefkes 12
Legovarda 6
Marathi 5
Marpissa 18
Naoussa 12
Parasporos 3
Petaloudes 6
Pisso Livadi 19
Punda 2
Punda Beach 8
Prodromos 16

Cateva sfaturi privind transportul pe Insula Paros

  • Daca vei sa vizitezi insula Paros pe mare, in timpul verii, nu astepta pana in ultimul moment sa cumperi bilete, deoarece vei avea putine sanse sa gasesti. Our poti rezerva bilete din timp.
  • Vremea pe insula este foarte schimbatoare si adesea bate vantul. De aceea, va sfatuim sa luati cu dumneavoastra si o geaca, mai ales pentru plimbarile nocturne.
  • Daca aveti nevoie de un taxi, trebuie sa asteptati un timp, deoarece pe perioada verii sunt foarte ocupate. Nu uitati sa intrebati pretul, inainte de a va urca in taxi.
  • Avand o masina, aveti posibilitatea de a vizita locuri pe care nu le puteti vedea cu autobuzul. Oricum, trebuie sa fiti in posesia unui permis de conducere, sa purtati centura de siguranta si sa nu consumati bauturi alcoolice!!!

Ghid turistic