Lefkas Greece

Plajele de pe Insula Lefkas Lefkas Beaches Lefkas straende Leucade spiagge playas de Lefkas playele Lefkas

PORTO-KATSIKI

Cea mai populara plaja din Lefkas, localizata pe coasta de sud-vest a insulei, la o distanta de 40 km de capitala. Este considerata cea mai frumoasa plaja din Grecia si atrage o multime de turisti pe perioada verii. Este o plaja cu nisip, cu apa cristalina si inconjurata de stanci. Trebuie sa cobori 80 de trepte pana la plaja. Poti ajunge cu masina pana in varful dealului sau cu "caique" din Nydri sau portul Vassiliki.

KATHISMA

Este localizata pe coasta de est a insulei, la o distanta de 14 km de capitala. Este o plaja exotica, cu nisip alb si apa turcoaz. Este foarte bine organizata cu sezlonguri, umbrele pentru soare si facilitati pentru practicarea sporturilor marine.

NYDRI

In satul Nydri, poti vizita plaja cu acelasi nume, care ofera tot confortul turistilor. Gasiti o multime de hoteluri, baruri si restaurante, precum si facilitati pentru diferite activitati sportive. Este una dintre cele mai cosmopolite plaje de pe coasta de est,la o distanta de 17 km de capitala. ESte ideala pentru bronzat si innotat in apa limpede ca si cristalul.

VASSILIKI

Se gaseste in sudul capitalei, la o distanta de 38 km, in satul cu acelasi nume. Este plaja preferata pentru windsurfers. Sunt cluburi cu persoane specializate si echipamentul necesar pentru windsuring. Plaja pietruita este unica si ideala pentru toate categoriile de varsta. In regiune gasiti o multime de camere pentru inchiriat, baruri, restaurante si magazine comerciale.

AGIOS IOANNIS

Daca preferi o plaja linistita, viziteaza Saint Ioannis, care se gaseste la o distanta de 2 km de capitala. Este o locatie exotica, cu apa azurie si nisip fin. Este cea de-a 2 plaja populara de pe insula pentru windsurfing si kite surfing.

AGIOS NIKITAS

O plaja micuta, pitoreasca, situata in satul cu acelasi nume, la o distanta de 12 km vest de capitala. Veti fi impresionat de locatia minunata si de preparatele pescaresti din tavernele care inconjuara plaja.

EGREMNI

Este o alta plaja cu trepte din Lefkas. Este localizata intre stanci si se poate ajunge la ea coborand 250 de trepte. Datorita locatiei izolate, este o plaja linistita, ideala pentru excursiile in familie. Poti inchiria umbrele si sezlonguri. O gasiti pe coasta de vest, la o distanta de 30 km de centrul insulei si este full de turisti.

PEFKOULIA

Este o plaja populara, langa satul Agios Nikitas, pe coasta de vest. Este super aglomerata, deoarece este una dintre cele mai frumoase plaje, cu apa foarte limpede si ideala pentru innot.

Ghid turistic