Kos Greece

Transportul Kos Kos transportation Kos transport Coo trasporti transportacion en Kos transportul Kos

Cum poti ajunge pe insula Kos

Pe mare

Portul central este situat in capitala insulei. Din portul Piraeus - Atena sunt feriboturi zilnice catre Insula Dodecanese . Durata este intre 12 si 16 ore, depinde de destinatia aleasa. Astfel, puteti calatori zinic catre insulele Patmos, Leros, Kalymnos, Kos, Rhodos. Pe timpul verii se poate ajunge si in Bontroum, Turcia. De asemenea, puteti vizita si insulele Cyclades, Thessalonica, Alexandroupoli, Creta, Chios, Mitilini. In timptul sezonului se organizeaza excursii zilnice catre insulele vecine, cum ar fi Nisyros, Kalymnos, Fourni, Ikaria, Leipsi, Leros, Agathonisi, Astypalaia. Itinerariile pot fi schimbate, in functie de cerintele turistilor.Puteti cumpara bilete pentru feribot, accesand siteul fantasticgreece.com.

Cu avionul

Aeroportul international din Kos se numeste Hippocrates si este localizat in partea de sud-vest a insulei, la o distanta de 26 km de capitala, langa satul Antimachia. Se poate ajunge la aeroport cu masina sau autobuzul firmei Olympic Airways. Pe timpul verii, sunt cel putin 2 curse lunare Atena - Kos. De asemenea, sunt si curse "charter" catre alte tari europene. Daca faci o rezervare din itmp, poti gasi un bilet foarte ieftin.POti rezerva bilete, accesand siteul fantasticgreece.com. Durata zborului Atena - Kos este in jur de 1 ora.

Transportul intern pe insula kos

Cu autobuzul

In Kos transportul cu autobuzuleste foarte bine organizat. Poi vizita destinatiile turistice cu bilete foarte ieftine. In capitala insulei poti folosi autobuzule locale, iar pentru distante mai mari autobuzele KTEL. Rutele sunt foarte frecvente si statia centrala de autobuze se afla in centru, pe strada Cleopatra. Poti vizita regiuni ca Mastichari, Saint Stefanos, Tigaki, Kefalos, Pyli, Asklipieion si Saint Fokas.

Cu taxiul

Taxiul este un alt mod de transport mai rapid si mai scump. Poti gasi taxiuri in centru sau in statia de taxiuri. Pentru cele mai populare destinatii turistice pretul este cunoscut din timp.

Cu masina

Este mai convenabil a inchiria o masina pentru zone izolate. Cu masina ai oportunitatea de a vizita locuri, la care nu poti ajunge cu autobuzul. Oricum, trebuie sa fii in posesia unui permis de conducere, sa folosesti centura de siguranta si sa nu consumi bauturi alcoolice la volan. !!! Poti inchiria o masina, accesand siteul fantasticgreece.com.

Ghid turistic