Kefalonia Greece

Transportul Kefalonia Kefalonia transportation Kefalonia transport Cefalonia trasporti transportacion en Kefalonia transportul Kefalonia

Cum poti ajunge in Kefalonia

Kefalonia este a 6 insula din Grecia ca marime si cea mai mare din Marea Ionica. Este localizata in mijlocul Marii Ionice si se poate ajunge aici cu barca sau avionul.

Cu barca

Din Atena poti lua autobuzul KTEL sau masina pana la Patras (2-5 ore) sau Kyllini (3-5 ore). Din aceste 2 porturi se poate lua feribotul pentru a ajunge in Kefalonia. Rutele sunt zilnice si foarte frecvente pe perioada verii. Din portul Patras se poate ajunge in portul Sami in 3-5 ore si din portul Kyllini in portul Poros in 1-5 ore. In final, din satul Astakos sunt rute zilnice catre Sami si dureaza 2-5 ore. Mai poti ajunge in 20 minute din Argostoli catre alte destinatii cum ar fi Lixouri, Ithaca, Zakynthos si Lefkada. In timpul sezonului sunt rute saptamanale din Kefalonia catre Brintizi-Italia si nu foarte dese catre Venice, Ancona si Bari. Poti rezerva bilete accesand siteul fantasticgreece.com.

Cu avionul

Aeroportul din Kefalonia este localizat la o distanta de 9 km de capitala insulei, Argostoli. Poti ajunge cu taxiul, masina sau autobuzul. Rutele sunt foarte frecvente, mai ales pe timpul verii si calatoria dureaza 45 minute. In perioada de varf a sezonului sunt curse si catre alte destinatii din Grecia si zboruri charter catre tari europene. Poti rezerva bilete accesand siteul fantasticgreece.com.

Transportul intern in Kefalonia

Cu autobuzul

Statia centrala de autobuze (KTEL) se afla in Argostoli, iar biletele sunt foarte ieftine. Din Argostoli catre Sami sunt 4 itinerarii zilnice si din Argostoli catre Fiskardo numai 2 itinerarii zilnice.

Cu taxiul

Statia centrala de taxiuri se afla in Argostoli, in Piata Valianou, dar poti gasi taxiuri si pe strazile centrale din cele mai populare resorturi turistice si tarifele sunt predeterminate.

Cu masina

Masina ete mijlocul de transport ideal pe insula, deoarece ai oportunitatea da a vizita locuri unde nu poti ajunge cu autobuzul. Trebuie sa fii in posesia unui permis de conducere, sa porti centura de siguranta si sa nu consumi bauturi alcoolice la volan!!! Poti inchiria o masina accesand siteul fantasticgreece.com.

Distantele

Distantele (in km) din Argostoli catre cele mai populare destinatii turistice din Kefalonia sunt prezentate mai jos :

  • Argostoli-Fiskardo: 50
  • Argostoli - Poros: 43
  • Argostoli -Scala: 40
  • Argostoli -Sami: 24
  • Argostoli Agia Efimia: 36
  • Argostoli -Lixouri: 8

Cateva sfaturi

  • In Kefalonia majoritatea turistilor folosesc taxiul, deci sa nu fiti surprinsi daca veti astepta destul de mult pentru a gasi unul.
  • Inainte de a va urca intr-un taxi, sa va informati foarte bine cat ar trebui sa platiti.

Ghid turistic