Milos Greece

Plajele de pe Insula Milos Milos Beaches Milos straende Milo spiagge playas de Milos playele Milos

Milos este renumita pentru plajele unice, cu nisip alb sau in forma de mici golfuri situate intre pietre. Majoritatea plajelor sunt foarte bine organizate, cu umbrele de soare, sezlonguri si facilitati sportive.

Sarakiniko:

Sarakiniko, denumita dupa numele piratilor Sarakin, este considerata una dintre cele mai frumoase plaje din Milos. Probabil este cea mai fotografiata plaja, datorita peisajului unic, cu pietre albe care au patruns in mare si au format mici sau mari depresiuni.

Papafragas:

Plaja Papafragas se afla langa Sarakiniko. Este o plaja micuta cu nisip, situata intre 2 stanci uriase. Este denumita dupa numele unui calugar francez care a locuit aici.

Pollonia:

O plaja de nisip micuta, localizata in satul cu acelasi nume. Apa nu este foarte adanca si de aceea este preferata de familii cu copii mici. Langa plaja se afla taverne care servesc peste proaspat si cafea traditionala greceasca (cafenia).

Paliochori:

Este unica pentru izvoarele termale care se afla aici. Este localizata la 10km sud de Adamas. Ofera si facilitati sportive. Turistii pot savura o cafea in tavernele din jur.

Papikinou:

O plaja minunata cu apa cristalina, singura de pe insula care a primit steagul albastru in 2006. Nu ezitati sa o vizitati.

Tzigrado:

Localizata in partea de sud a insulei, Tsigrado este una dintre cele mai faimoase plaje de pe insula. Chiar daca nu este foarte bine organizata si nu are baruri sau taverne, este foarte aglomerata. Pentru a ajunge aici, turistii trebuie sa treaca pe o panta de nisip cu pasaje inguste, motiv pentru care va rugam sa nu carati foarte multe lucruri cu dumneavoastra. Apa cristalina si nisipul alb vor compensa tot efortul.

Firiplaka:

O plaja minunata cu stanci colorate si nisip fin, la 30 minute de portul Adamas. Este o plaja foarte bine organizata si nu este foarte aglomerata. Puteti admira o priveliste uluitoare a apusului.

Provatas:

Provatas este o plaja minunata cu nisip rosiatic. Este foarte bine organizata si turistii pot savura masa in tavernele pescaresti din jur. Nu este aglomerata si este ideala pentru copiii mici, deoarece apa nu este foarte adanca.

Gerontas:

Gerontas nu este o plaja foarte bine organizata, dar este renumita pentru nisipul negricios, arcadele si pesterile de aici, motiv pentru care este destul de aglomerata. Pe plaja se afla si palmieri care ofera turistilor umbra.

Hivadolimni (sau Achivadolimni):

Cunoscuta ca cea mai frumoasa plaja din Milos nisip alb, apa cristalina si plina de moluste cu carapace (Hivadolimni inseamna lacul molustelor cu carapace).

Emporios:

La 30 minute de Adamas, Emporios este cel mai potrivit loc pentru cei care vor sa stea departe de aglomeratie. Turistii vor gasi aici si taverne traditionale.

Kleftiko:

Kleftiko (sau Thalassina Meteora), este cel mai impresionant si natural loc din Milos. Aici se afla stanci albe uriase postate in mijlocul marii, trecatori inguste si pesteri submarine care, in combinatie cu apa albastra si foarte adanca, creaza un peisaj remarcabil si unic. A fost denumita dupa piratii Kleftes care au folosit zona ca adapost pentru comorile gasite. Se organizeaza zilnic excurii catre Kleftiko cu ambarcatiuni care pleaca din portul Adamas.

Ghid turistic