Mykonos Greece

Obiective Turistice Mykonos Mykonos sightseeing guide Mykonos sehenswuerdigkeiten Mykonos attrazioni cosas que ver en Mykonos objective turistice Mykonos

Delos Island

Delos este o insula mica de o foarte mare importanta arheologica si se afla la 2km vest de Mykonos. Accesul este foarte usor cu "kaikia" (barci micute) si se organizeaza excursii zilnice. Este cel mai important sanctuar Pan-Hellenic. Conform mitologiei, este locul de nastere al celor 2 zei, Apollo si Artemis. Insula este locuita din secolul 3 i.e.n. Cladirile si templurile de pe insula sunt unice. Insula afost inclusa in anul 1990 intr-un pogram cultural, protejat de UNESCO, datorita importantei religioase.

Muzeul Arheologic (Tel.: +30 22890 - 22 325)

Este localizat in orasul Mykonos, langa port. Puteti admira o colectie unica de sculpturi, obiecte din ceramica si bijuterii, care dateaza din epoca Geometric pana in secolul 6 A.C. Muzeul este renumit pentru colectia de vase din secolul 17 si pentru portretul Calului Troian. Program de functionare: zilnic 8.30-15.00, cu exceptia zilei de luni.

Mykonos Folklore Museum (Tel.: +30 22890 - 22 591)

Este localizat intr-o cladire veche, langa Castelul din Mykonos. Merita sa il vizitati pentru a admira o colectie enorma de chei, haine lucrate manual, broderii, fotografii si gravuri, mobila veche si unelte. Program de functionare : aprile-octombrie 4.30[mm]-8.30[mm], zilnic, cu exceptia zilei de duminica.

Agricultural Museum - Boni Windmill si Lena's House

Ambele fac parte din Muzeul Folcloric (tel.: +30 22890 - 26 246) (tel.: +30 22890 - 22 390). Muzeul Agricol se gaseste in regiunea Ano Mili si puteti admira masini de treierat, sonde, cuptoare si alte obiecte folosite in productie de catre femieri. Boni este o moara de vant si se mentine intr-o situatie foarte buna si in ziua de azi. Deschisa din aprile pana in octombrie, zilnic, intre orele 4[m]-8[mm]. Casa Lena este o casa autentica mykoniana din secolul 19, care se afla langa cele 3 puturi. Este decorata in mod traditional si mobila este antica. Deschisa din aprilie pana in octombrie, zilnic intre orele 6.30[mm]-9.30[mm], cu exceptia zilei de duminica.

Aegean Maritime Museum(Tel.: +30 22890 - 22 700)

Este situat in centrul orasului., langa regiunea “Three Wells” si este unic pentru cei interesati de traditia navala a insulei. In cadrul muzeului puteti admira toate tipurile de nave, monede si gravuri, incepand cu epoca pre-Minoan pana in secolul 19. Deschis zilnic din aprilie pana in octombrie, intre orele 10.30[mm]-13.00[mm], si dupa-amiaza intre 6.30 -9.00.

Petros The Pelican

Numele vine de la furtuna dn 1954 si astazi Petros este mascota oficiala a insulei Mykonos.

Windmills

Sunt localizate in partea de sud a orasului si au fost fabricate pentru a produce energie pe insula. Dupa procesul de industrializare, numarul lor s-a micsorat si astazi exista numai 7 mori de vant.

Little Venice

Este regiunea din partea de vest a insulei si este unica pentru casutele unice si pentru privelistea minunata catre mare. Este o locatie splendida de unde puteti admira apusul minunat.

Paraportiani

Bisericile din Paraportiani(5) si morile de vant sunt emblemele insulei Mykonos. Paraportiani este localizat langa portul central si este cel mai minunat monument arhitectural.

The Public Library

Se afla in piata, in spatele bisericii Agia Kiriaki. In afara de cele 10.000 volume de carti, puteti gasi si o colectie unica de gravuri si fotografii din secolele 18 si 19.

Churches

Pe insula Mykonos exista in jur de 70 de biserici. Cateva biserici post- bizantine sunt faimoase pentru arhitectura lor (Zoodochos Pigi, Agia Kiriaki, Saint Nikolaos si Saint Helen).

The Three Wells

”Cele 3 puturi”, este o regiune din Mykonos unde se gasesc 3 puturi, care au aprovizionat insula cu apa din anul 1956.

The Town Hall

Primaria a fost construita din anul 1780, in ideea de a gazdui initial consulatul Rusiei si apoi, in anii revolutiei grecesti, consulatul grec.

The Monastery Of Virgin Mary

Manastirea a fost construita in locul bisericii vechi Virgin Mary. Puteti admira o colectie imensa de obiecte religioase, arhitectura cladirii si clopotnita impozanta din marmura.

The Monastery Of Paleokastro

Este cea mai reprezentativa pentru arhitectura cycladica si se afla in nordul regiunii Ano Mera. Nu uitati sa vizitati biserica Agios Blassis.

Ghid turistic

Fantasticgreece.com > Hotels > Obiective Turistice