Lefkas Greece

Transportul Lefkas Lefkas transportation Lefkas transport Leucade trasporti transportacion en Lefkas transportul Lefkas

Unde se afla Lefkas?

Lefkas (or Lefkada) apartine insulelor ionice, mai sus de Ithaca si Kefalonia, la vest de Prefectura din Etoloakarnania. Lefkas este separata de insula principala printr-un canal artificial de 25 m si 2 poduri.

Cum poti ajunge in Lefkas

Cu avionul

Insula Lefkas (sau Lefkada) nu are aeroport, dar se afla la 20 km de aeroportul international Aktio, in Preveza. Poti ajunge cu autobuzul sau cu taxiul. Sunt zboruri zilnice din aeroportul international Eleytherios Venizelos Aktio si dureaza 45 minute. Aeroportul Aktio este conectat si cu Corfu, Kefalonia, Zakynthos si Sitia, din Creta. Pe perioada sezonului, din aprilie pana in octombrie, sunt zboruri charter si spre aeroporturi europene din tari ca Aglia, Franta, Germania, Suedia si Austria. Daca rezervi biletul de avion din timp, vei avea posibilitatea de a zbura foarte ieftin. Poti rezerva bilete pe siteul fantasticgreece.com.

Cu autobuzul sau masina

Distanta Lefkas-Atena este de 385 km. Poti ajunge in Lefkas cu masina personala, trecand podul ce face legatura intre Lefkas si Etoloakarnania, fara a folosi feribotul. Alternativ, daca nu vrei sa conduci, poti calatori cu autobuzele KTEL, care pleaca din orasele mari ale Greciei, cum ar fi Atena, Thessalonica, Patras, Giannena. Din Atena autobuzele pleaca zilnic si calatoria dureaza 5 ore, in timp ce pe distanta Lefkas-Thessalonica autobuzele pleaca de 2 ori pe saptamana si dureaza 7 ore. Tunelul submarin Preveza-Aktio si podul Rio-Antirio faciliteaza accesul catre insula Lefkas.

Pe mare

Porturile Igoumenitsa si Patras sunt cele mai mari porturi, considerate ca porti catre Marea Ionica. Din Nydri si Vasiliki, pleaca zinic feriboturi care fac legatura intre Lefkas si Kefalonia, Ithaca si insule mai mici ca Scorpios, Sparti, Meganisi, Madouri, Prigiponisia, Skorpidi. Poti rezerva bilete, accesand siteul fantasticgreece.com.

Transportul intern in Lefkas

Cu autobuzul

Statia centrala de autobuze este localizata in capitala, langa Marina, pe strada Golemi. Biletele sunt foarte ieftine. Autobuzele pleaca foarte des catre partea de est a insulei si foarte rar catre coasta de vest. Destinatiile sunt urmatoarele : Nydri, Vasiliki, Poros, Agios Nikitas, Katochori, Kariotes, Karabiatika, etc.

Cu taxiul

In Lefkas, gasiti taxiuri in capitala si in cele mai populare regiuni turistice, dar si pe strazile principale ale insulei .Pentru destinatiile populare pretul este cunoscut, in timp ce pentru altele, depinde de distanta parcursa si regiunea unde vrei sa ajungi.

Cu masina

Masina este cel mai ideal mijloc de transport pe insula. Avand o masina ai oportunitatea de a vizita locuri in care nu poti ajunge cu autobuzul. Oricum, trebuie sa fii in posesia unui permis de conducere, sa porti centura de siguranta si sa nu consumi bauturi alcoolice la volan!!! Poti inchiria o masina accesand siteul fantasticgreece.com.

Cu barca

Sunt disponibile ambarcatiuni mici, numite "caiques", care te pot transporta catre diferite plaje si insule apropiate ca Scorpios, Sparti, Meganisi, Madoyri, Prigiponisia, Skorpidi.

Ghid turistic

Fantasticgreece.com > Hotels > Transportul