Ios Greece

Restaurante Ios Ios Dining Guide Ios restaurants Ios ristoranti restaurantes en Ios restaurante Ios

Bucataria locala

In insula Ios, ca de altfel in toate insulele cycladice, se pregatesc retete mediteraneene, combinate cu bucataria cycladica. Datorita climatului prielnic, exista o vegetatie bogata si o foarte buna productie agricola. Aveti posibilitatea de a incerca o mare varietate de delicatese locale, cum ar fi: anghinare umpluta, calmar umplut, precum si alte tipuri de preparate marine, pregatite intr-un mod unic. Xinotyri, un fel de branza condimentata, este delicioasa si o puteti gasi in majoritataea magazinelor alimentare de pe insula. In final, ca desert, puteti incerca kaltsoynia (prajitura preparata cu miere locala si scortisoara de o calitate exceptionala ) si migdale dulci.

Restaurante recomandate

Insula Ios ofera turistilor o mare varietate de restaurante: fast-food, mezedopoleia, taverne traditionale, ouzeri, restaurante de lux.

ENIGMA RESTAURANT (tel. 22860 91847)

Restaurantul - bar Enigma, este localizat in cea mai pitoreasca locatie de pe insula, in port, langa mare. Este locul preferat pentru rezidenti si turisti, deoarece mediul este foarte ospitalier si bucataria delicioasa. Poti incerca aperitive unice grecesti, preparate grecesti populare, ouzo, vin sau raki - toate acestea inr-o atmosfera calduroasa!

CORALI (tel. 22860 91272)

Corali, hotel-bar-restaurant, este situat pe plaja Gialos, in port. Serveste cele mai gustoase preparate grecesti si mediteraneene, la preturi foarte bune. Este unul dintre cele mai vechi restaurante de pe insula, cu o experienta de peste 20 de ani. Nu ezitati sa incercati pizza preparata intr-un cuptor traditional din lemn. Este taverna ideala pentru o seara in familie, cu locuri special amenajate pentru copii.

FIESTA (tel. 22860 91766)

Este una dintre cele mai traditionale taverne de pe insula, decorata traditional si cu o atmosfera prietenoasa. Meniul include preparate specifice bucatariei grecesti si internationale, precum si o mare varietate de vinuri. Este renumita pentru calitatea preparatelor si preturile rezonabile practicate. Se afla in centrul insulei, langa Chora.

BILAETI (tel. 22860 92072)

Daca vrei sa pleci din centrul insulei si sa vizitezi partea de nord, Bilaeti este locul ideal pentru o seara in familie. Este localizata in Pano Kampos si este o taverna traditionala greceasca. Ofera preparate condimentate specifice si vinuri excelente, intr-un mediu ospitalier, cu o muzica frumoasa.

VESUVIO (tel. 22860 91388)

Este cel mai faimos restaurant italian de pe insula si il veti gasi in piata centrala , in Chora. Aveti posibilitatea sa incercati cele mai autentice preparate culinare italiene si grecesti. Pizza si specialitatile marine sunt cele mai reusite, la preturi rezonabile.

IOS CLUB-RESTAURANT (tel. 22860 91410)

Este un loc foarte romantic si ofera o priveliste unica! Este localizata in oras si este deschisa zilnic. Gustati preparatele culinare grecesti si internationale, in acordurile muzicii clasice.

Ghid turistic

Fantasticgreece.com > Hotels > Restaurante