Zakynthos Greece

Obiective Turistice Zakynthos (Zante) Zante sightseeing guide Zante sehenswuerdigkeiten Zante attrazioni cosas que ver en Zante objective turistice Zante

ORTHODOX CHURCH OF SAINT DIONYSIUS

Sfantul Dionysios a fost nascut in Zakynthos in 1546, refuzand pozitia lui sociala si traind numai in scopuri caritabile. Este protectorul insulei si din acest motiv, in anul 1708 a fost construita Biserica Saint Dionysios dedicata lui. Trupul Sfantului Dionysios se afla in biserica si foarte multi pelerini vin in fiecare an, pe 24 August, sa se roage la el. Arhitectura templului este bizantina, fara cupola si cu peretii pictati foarte impresionant. Biserica este localizata langa port, in partea de sud a orasului.

ORTHODOX CHURCH OF SANTA MAVRA

Biserica Sfintei Mavra este localizata in satul Macheranto si se sarbatoreste pe 3 Mai. Este o bazilica clasica fara cupola, cu icoane unice. Este una dintre cele mai importante biserici de pe insula. Foarte multi pelerini ofera cadouri icoanei Sfintei Mavra, deoarece este considerata miraculoasa.

VENETIAN CASTLE

Castelul Venetian este situat pe dealul Mpochali, in spatele orasului Zakynthos. A fost distrus de cutremure si astazi se vad numai ruinele. In aceasta regiune a fost construita capitala medievala a insulei, cu influente din arhitectura venetiana. Nu uita sa vizitezi acest loc, deoarece te vei simti intr-o atmosfera medievala si vei admira o priveliste panoramica.

TOWN HALL LIBRARY

Cladirea este construita in piata Solomos si inainte de cutremurul din 1953 s-a gasit o bogata colectie de carti si documente. Datorita donatiilor din partea locuitorilor insulei Zakynthos, biblioteca a fost reconstruita, si azi include foarte multe carti, fotografii, ziare vechi din Al 2 Razboi Mondial si fiecare document are o legatura cu istoria si traditia din Zakynthos.

BYZANTINE MUSEUM

Muzeul Bizantin este localizat in piata Solomos, in centrul orasului si a fost construit dupa cutremurul din 1953. Are 3 nivele, icoane bizantine, sculpturi, statuete, picturi murale, tablouri apartinand unor renumiti pictori. Este deschis in fiecare zi, de la ora 8.30 la 15.00, cu exceptia zilei de luni.

MUSEUM OF SOLOMOS, KALVOS AND PROMINENT ZAKYNTHIANS

Poti gasi acest muzeu in piata Saint Mark si este dedicat renumitilor artisti ai insulei Zakynthos, care sunt simboluri nationale. Puteti admira manuscrise, fotografii in alb si negru, portrete, haine, instrumente muzicale, oale si statuete. La intrarea in muzeu se afla mormantul lui Dionisios Solomos, precum si o bucatica din dealul de unde s-a inspirat si a scris Imnul Libertatii, care acum este Imnul National al Greciei. Este deschis zilnic intre orele 9.00 si 14.00.

MUSEUM OF GRIGORIOS XENOPOULOS

Este localizat in port, langa Biserica Saint Dionysios si este deschis zilnic. Grigoris Xenopoylos a fost un renumit scriitor si acest muzeu este dedicat lui. La primul etaj se afla manuscrise, publicatii si fotografii in alb si negru. La etajul al doilea se afla mobila si obiecte apartinand familiei lui Grigoris, care au valoare sentimentala deosebita.

SHIPWRECK (or NAVAGIO)

Shipwreck este o plaja micuta in partea de est a insulei si este accesibila numai cu barca. Este cea mai pitoreasca plaja din Zakynthos si are acest nume, deoarece pe plaja se afla o epava. Aceasta nava transporta ilegal tigari si a naufragiat aici. Se ajunge cu masina pe deal, de unde ai posibilitatea de a admira o priveliste panoramica a plajei.

MARATHONISSI

Marathonisi este un mic ostrov din regiunea Lacului Candle. Are o vegetatie luxurianta, apa limpede si curata, nisip fin si auriu. Nu ezitati sa-l vizitati, peisajul este cu adevarat unic.

NATIONAL MARINE PARK

Parcul National Maritim din Zakynthos este situat pe coasta de sud-vest a insulei, pe plaja Laganas. Are scopul de a proteja broasca testoasa caretta-caretta. In primele zile ale lunii iunie, fiecare femela depune 100-120 oua in nisip pentu 55 de zile. Din fiecare cuib de 10 oua, se nasc pui de broasca testoasa. Oualele sunt foarte sensibile la zgomot, lumina, umbrele, barci. Din acest motiv, daca vreti sa vizitati locatia, va rugam sa fiti foarte atenti.

Ghid turistic