Skiathos Greece

Transportul Skiathos Skiathos transportation Skiathos transport Skiathos trasporti transportacion en Skiathos transportul Skiathos

Cum poti ajunge in Skiathos

Skiathos este una dintre cele 4 insule ale complexului Sporades, celelalte 3 fiind Skyros, Skopelos si Alonissos. Se afla la numai cativa km de Muntele Pelion in centrul Greciei.

Cu avionul

Poti ajunge in Skiathos cu avionul, prin compania Olympic Air. Biletele sunt relativ ieftine. Sunt si numeroase curse charter din alte tari europene, cum ar fi Londra, Manchester, Berlin, Dusseldorf, Frankfurt, Munich, Stuttgart, Vienna, Zurich, Milano, Oslo, Trontheim, Stavanger, Stockholm, Goeteborg, Copenhaga, Amsterdam si Belgrad. Poti rezerva bilete accesand siteul fantasticgreece.com. Ajungand pe aeroportul din Skiathos, cel mai convenabil mod sa ajungi in oras este taxiul (4km).

Cu feribotul

O alta alternativa sunt feriboturile, hydrofoils si Flyingcats, care pleaca din portul Agios Constantinos (165 km distanta de Athena) si Volos (321 km distanta de Athena sau 204 km de Thessaloniki), catre Skiathos, Skopelos sau Alonissos.poti rezerva bilete accesand siteul fantasticgreece.com. Hydrofoils si Flyingcats parcurg distanta foarte repede (intr-o ora si jumatate din portul Agios Constantinos si ora si 15 minute din Volos), in timp ce feriboturile in aproximativ 18 ore, cu o viteza de maxim 44 km/ora. Este important de retinut, faptul ca ambarcatiunile de mare viteza (hydrofoils si flyingcats) nu pot transporta masini sau motociclete, pretul este dublu fata de feribot si circula in functie de vreme. In zilele cand sufla vantul, nu circula, asa ca turistii vor trebui sa ia avioul.

Transportul intern in Skiathos

Pe Insula Skiathos sunt valabile mijloace de transport publice (autobuze), taxiuri, barci si masini sau motociclete inchiriate.

Cu masina

Daca esti interesat sa explorezi partea de nord a insulei si muntii, este indicat sa inchiriezi o masina de teren sau o motocicleta. Poti inchiria o masina accesand siteul fantasticgreece.com. Motocicleta este mai convenabila si mai ieftina.

Cu taxiul

Poti suna pentru un taxi la 0030 2427021460 sau il poti gasi in statiile de taxiuri (cea de-a doua optiune este mai ieftina). Inainte de a te urca intr-un taxi, este indicat sa intrebi cat va trebui sa platesti pentru distanta dorita, ca sa nu ai surprize.

Cu autobuzul

Autobuzele in Skiathos au 3 itinerarii. Itinerariul de baza face legatura intre Orasul Skiathos si Koukounaries (se parcurg 14 km in jumatate de ora) si vor fi 24 de locatii : 0. Orasul Skiathos, 1. Orasul Skiathos - Delta, 2. Orasul Skiathos - Platania, 3. Orasul Skiathos - Sfageia, 4. Orasul Skiathos - Acropolis, 5. Megali Ammos, 6. Mytikas, 7. Vasilias, 8. Vasilias (Vrisi), 9. Agios Taxiarhis, 10. Achladies, 11. Sklithri, 12. Tzaneria, 13. Vromolimnos, 14. Kolios, 15. Makri Katalima, 16. Agia Paraskevi, 17. Poros, 18. Eikonistria, 19. Troulos, 20. Amoni, 21. Maratha, 22. Mandraki, 23. Strofilia, 24. Agia Eleni, 25. Koukounaries. Autobuzele circula la fiecare 20 de minute si pretul biletului este mai putin de 2&euro. Incercati sa evitati sa circulati intre orele 18:00 si 21:00, pe perioada sezonului (July si August), cand autobuzele sunt super aglomerate. Celelalte 2 itinerarii sunt din Orasul Skiathos catre Xanemos, in partea de nord-est si catre Moni Evagelistrias in partea de nord.

Cu barca

Ultima, dar nu cea din urma optiune este barca denumita in Grecia "Kaiki", care a fost folosita in trecut pentru comertul cu peste. Astazi, localnicii folosesc aceste barci pentru a arata turistilor locuri minunate. Poti vizita plaje populare (Achladies, Vromolimnos) sau izolate (Kastro, Lalaria, Aselinos, Kehria), ostrovuri nelocuite(Tsougrias) si insule apropiate, cum ar fi Skopelos si Alonissos(plecati din Orasul Skiathos in jur de 09:30 - 10.00 dimineata si va intoarceti la ora 17:00 seara). Puteti intalni si delfini. Va recomandam sa incercati o excursie cu "Kaiki", daca nu aveti rau de mare.

Ghid turistic