Santorini Greece

Plajele de pe Insula Santorini Santorini Beaches Santorini straende Santorini spiagge playas de Santorini playele Santorini

Santorini este faimoasa pentru plajele sale unice. In locul the "ordinary" plajelor de nisip, veti gasi plaje cu pietricele negre, creatia vulcanului si faimoasa "plaja rosie", langa Akrotiri, cu nisip rosu. Apa are o adancime de peste 3 m, este foarte rece si foarte limpede. Pe majoritatea plajelor veti gasi umbrele si sezlonguri de inchiriat, precum si facilitati de a practica diferite sporturi. Pe plajele din Santorini veti trai o experienta unica, pe care nu o puteti uita.

Langa partea arheologica din Akrotiri se afla "plaja rosie" (Kokini Paralia). Imaginile sunt absolut incantatoare; lava rosie care acopera dealurile din imprejurimi, nisipul negru de pe plaja si albastrul limpede al marii.Se pot organiza excursii cu barcile din Akrotiri catre celelalte plaje de pe coasta de sud-vest a insulei.

Kamari

Plaja Kamari este cea mai mare de pe insula si una dintre cele mai mare din Cyclades, ca si intindere - 5 km de-a lungul coastei de est a insulei. Pe toata suprafata plajei turistii pot gasi hoteluri, magazine, restaurante, taverne, cafenele si baruri pe plaja. Pentru sporturile marine, doritorii pot practica windsurfing, , water skiing sau paddleboats. Catre plaja Kamari se poate ajunge foarte usor cu autobuzul din Fira, deoarece sunt foarte frecvente traseele, mai ales pe perioada verii.

Monolithos

La nord de Kamari, pe coasta de est, se afla plaja Monolithos. Este una din cele mai linistite plaje din Santorini, unde turistii pot gasi confortul necesar.

Ia

Ammoudi si Armeni sunt doua plaje minunate langa Ia. Ammoudi este situata langa Ia, in partea de nord-vest a insulei,in timp ce Armeni este situata in parte de sud a insulei.

Perissa

Perissa este una din cele mai populare plaje din Santorini, situata in partea de sud-vest a insulei.Nisipul negru si apa cristalina a marii alcatuiesc o imagine magnifica. Turistii pot gasi foarte usor, de-a lungul plajei, hoteluri, restaurante, taverne, cafenele si baruri pe plaja. In Perissa gasiti unul dintre cele 2 campinguri de pe insula ( celalalt se afla in Fira ).Totodata, aveti si multe facilitati pentru apractica diferite sporturi pe mare.

Perivolos

Perivolos este o alta plaja linistita, situata in partea de sud a insulei, cu taverne si camere micute pentru inchiriat langa plaja. De asemenea, aveti si facilitati pentru practicarea diferitelor sporturi pe mare.

Vlihada

In aria Perivolos, aceasta plaja este locul ideal pentru turistii care doresc sa evite aglomeratia celorlate plaje.

Ghid turistic