Paros Greece

Obiective Turistice Paros Paros sightseeing guide Paros sehenswuerdigkeiten Paros attrazioni cosas que ver en Paros objective turistice Paros

CHURCH OF EKATONTAPILIANI, tel. (+30)22840 21243 (museum)

Biserica Ekatontapiliani este cel mai important monument bizantin din Grecia. Se afla la doar 200 m de port, in capitala insulei, Parikia. Biserica este dedicata Fecioarei Maria si in fiecare an, pe data de 15 August, au loc evenimente importante. Conform traditiei, biserica a fost fondata in secolul 4 AD de catre Elena , mama lui Konstantinos (imparatul Imperului Bizantin) si are peste 1600 ani vechime. Ekatontapiliani este o biserica grandioasa care va incanta toti vizitatorii. Este impartita in 3 biserici mai mici, dintre care 2 capele sunt localizate in dreapta si in stanga intrarii principale. Turistii pot admira la intrarea in catedrala domul unic, icoane vechi bizantine si alte obiecte religioase. In arcada bisericii este un muzeu si un mic magazin care vinde carti religioase. Templul ramane deschis zilnic pana la ora 20.00, in timp ce muzeul numai intre orele 10.00-14.00 dimineata si 18.00-21.00 seara.

ARCHEOLOGICAL MUSEUM, tel. (+30)22840 21231

Muzeul Arheologic din Paros este localizat in spatele Bisericii Ekatontapiliani. In acest muzeu poti admira obiecte din Epoca Neolitic, respectiv Romana, o bogata colectie de vase si sculpturi, precum si transcrieri ale unor scriitori importanti. Este deschis zilnic intre orele 8.30-15.00, cu exceptia zilei de luni.

ANCIENT MARBLE QUARRIES

Sunt localizate in regiunea Marathi din Paros si chiar daca sunt abandonate, sunt foarte des vizitate. Este locul unde a fost produsa marmura alba si transparenta din Paros. Numele lor este faimos in intreaga lume, deoarece au fost folosite la fabricarea unor capodopere ca Hermes din Praxiteles si Venus din Milo. Traversand o poteca din marmura, puteti admira cateva cladiri vechi si la capatul potecii veti gasi intrarea in cariere.

FRANKISH CASTLE

In cel mai inalt punct al orasului Parikia, inca din secolul 13, era situat impunator Castelul Frankish. Astazi a mai ramas doar un perete din castel si multe biserici in apropiere.

ANTIPAROS

Antiparos este o insula micuta, la o distanta de 4 mile sud-vest de Paros. Poti ajunge aici cu barca din Parikia sau Punda (a nu se confunda Punda cu Plaja Punda), in jumatate de ora si la un pret foarte mic. Este locul ideal pentru vacantele in familie, departe de aglomeratia orasului. Nu uitati sa vizitati si pestera de pe munte, in care veti gasi foarte multe stalacnite si stalagmite foarte impresionante. Antiparos este potrivita pentru o excursie de 1 zi sau pentru a petrece intreaga vacanta. Nu sunt foarte multe hoteluri, este o locatie foarte linistita, cu un singur club de noapte.

Lista cu obiective turistice pe care ar trebui sa le vizitati in Paros, inclusiv cele mentionate mai sus :

Biserica Ekatontapiliani Parikia
Muzeul Arheologic Parikia
Cimitirul Vechi Parikia
Castelul Venetian Parikia
Castelul Venetian Naoussa
Carierele de marmura Marathi
Catedrala Agias Trias Lefkes
Muzeul de cultura populara Lefkes
An Amfiteatrul Lefkes
Muzeul folcloric Aliki
Templul Pytheion Parikia
Manastirea Longovardas On the road to Naoussa
Biserica Agios Nikolaos Naoussa
Pestera Antiparos Antiparos

Ghid turistic