Naxos Greece

Plajele de pe Insula Naxos Naxos Beaches Naxos 

straende Naxos spiagge playas de Naxos playele Naxos

Naxos este o insula frumoasa, cu foarte multe plaje cu nisp alb si subtire sau cu pietre. Multe dintre ele sunt foarte bine organizate, cu sezlonguri, umbrele de inchiriat si facilitati sportive.

Pentru iubitorii de sport, Agios Georgios, Agios Prokopios, Plaka si Mikri Vigla sunt plajele ideale unde pot merge. Plaja unde muzica si distractia ocupa un loc de frunte, este Agios Georgios, in timp ce pe Agios Prokopios turistii pot gasi cateva cafenele si baruri foarte interesante pe malul marii. Pentru cei care cauta un loc linistit, va recomandam Plaka, Orkos, Mikri Vigla, Kastraki, Pyrgaki, Alyko si Ayiassos in sud si Abram, Lionas in partea de nord. In Naxos nu sunt plaje oficiale pentru nudisti,dar puteti vizita Plaka, Orkos si in zona de nord a plajei Agios Prokopios. Agios Georgios, Plaka, Kastraki, Agia Anna si Mikri Vigla sunt ideale pentru familii cu copii mici, deoarece apa marii nu este foarte adanca. Plajele din Naxos iti ofera o experienta unica si vor satisface si cei mai petentiosi turisti.

Agios Giorgios

Agios Georgios este localizata langa Chora. Este o plaja de nisip, ideala pentru familii. Este organizata cu sezlonguri, umbrele de soare si facilitati sportive. Veti gasi si foarte multe hoteluri si apartamente de inchiriat, restaurante si taverne.

Agios Prokopios

Agios Prokopios este considerata una dintre cele mai frumoase plaje din Naxos. Este foarte bine organizata cu sezlonguri, umbrele de soare, restaurante, taverne, cafe-baruri, hoteluri, mini-marketuri si magazine cu suveniruri. In partea de nord a plajei, pietrele au patruns in mare si au creat o scena unica.

Agia Anna

Plaja Agia Anna este localizata exact dupa Agios Prokopios, la o mica distanta de mers pe jos. Este o plaja de nisip ingusta, cu pietre imprastiate si foarte aglomerata pe perioada de vara. Turistii pot gasi sezlonguri si umbrele pentru inchiriat. Cu ani in urma, a fost folosita ca port principal al insulei Naxos si astazi veti gasi aici foarte multe caiace si iahturi. Se afla si o mare varietate de hoteluri, apartamente, camere pentru inchiriat, taverne, restaurante si cafe-baruri, cu o priveliste splendida catre port.

Plaka

Plaja Plaka este o continuare a plajelor Agios Prokopios si Agia Anna. Plaja este o locatie distincta, datorita nisipului fin si a apei de culoarea smaraldului. Este organizata cu sezlonguri si umbrele pentru inchiriat. Plaka este foarte populara si pentru amatorii de nudism. Se gasesc si foarte multe hoteluri si taverne pe plaja, unde poti savura bucataria locala.

Orkos

Orkos se afla intre plajele Plaka si Mikri Vigla. Cu o lungime de 1,5km, este o plaja cu pietricele si cu foarte multi cedri. Orkos este una dintre cele mai cunoscute plaje pentru surfing.

Mikri Vigla

Mikri Vigla este situata in partea de sud-vest a insulei Naxos si este considerat unul dintre cele mai frumoase locuri de pe insula. Este o plaja cu nisip alb si apa cristalina, de culoarea smaraldului. O bucata mica de pamant a patruns in apa si a creat o imagine magnifica. Plaja este accesibila cu masina. Turistii pot gasi langa plaja foarte multe apartamente pentru inchiriat si taverne, cu preparate locale excelente.

Kastraki

Plaja Kastraki este localizata in partea de sud-vest a insulei, chiar dupa Mikri Vigla. Este o plaja de nisip foarte linistita si cu apa cristalina. Intr-o anumita zona a plajei se poate face si nudism. Veti gasi si cateva camere pentru inchiriat si taverne. Kastraki este locul ideal pentru cei care vor sa petreaca o vacanta linistita pe malul marii.

Alyko

Alyko este considerata una dintre cele mai frumoase plaje de pe insula. Este o plaja cu nisip alb, cu padure de cedri si cu apa cristalina. Este accesibila numai cu mijocul de transport personal si un loc ideal pentru cei care prefera linistea.

Glyfada

Plaja Glyfada se afla intre plajele Kastraki si Alyko. Chiar daca este o plaja mai izolata, fara sezlonguri si umbrele pentru inchiriat, veti gasi cateva hoteluri, apartamente si taverne.

Pyrgaki

Situata imediat dupa plaja Alyko, Pyrgaki combina frumusetea marii si frumusetea interioara. Este o plaja cu nisip si cu o padure abundenta de cedri, care satisface si cei mai pretentiosi turisti. Este destul de aglomerata, cu cateva taverne si hoteluri noi.

Ayiassos

Este o plaja cu apa limpede si linistita. Drumul pana la Alyko este asfaltat, dupa care urmeaza un drum de pamant pe o distanta de 2,5km. Sunt cateva camere pentru inchiriat, dar daca vei decide sa stai, vei fi recompensat cu privelistea minunata a marii. Nu uita sa incerci minunatele preparate locale in tavernele de pe malul marii.

Lionas

Lionas este o plaja linistita, localizata in partea de sud a insulei, langa satul cu acelasi nume. Lionas a fost folosita ca primul port pentru export, dar astazi este un sat linistit, unde turistii pot incerca delicatese din peste proaspat intr-una din tavernele de pe malul marii.

Abram

Localizata in partea de nord-vest a insulei, Abram este una dintre cele mai renumite si accesibile plaje din nordul insulei Naxos. Langa plaja se afla o minunata taverna, cu o priveliste splendida a marii si cu preparate si vinuri excelente. Este ideala pentru cei care vor sa petreaca o vacanta linistita, departe de aglomeratie.

Apollon

Plaja Apollon este localizata in partea de nord a insulei, langa satul cu acelasi nume. Apa cristalina si statuia lui Kouros, sunt principalele atractii. Veti gasi cateva taverne pe malul marii, unde poti incerca preparate locale.

Moutsouna

Moutsouna este localizata in partea de sud-est a insulei si este portul satului Aperanthos. Este considerata una dintre cele mai frumoase zone de pe insula. Veti gasi o mare varietate de taverne si camere pentru inchiriat. Este recomandat ca turistii sa aiba propriul lor mijloc de transport.

Ghid turistic