Naxos Greece

Obiective Turistice Naxos Naxos sightseeing guide Naxos sehenswuerdigkeiten Naxos attrazioni cosas que ver en Naxos objective turistice Naxos

Naxos este o insula cu o bogata istorie care incepe din anii perioadei bizantine si continua in perioada medievala, pana in secolele 18-19. Insula cuprinde foarte multe turnuri venetiene, cum ar fi Bellonia in Galanado, Barotsi in Filoti si alte turnuri and in Trageam, Kourounochori.

Portara, Chora

Portara este cel mai faimos monument din Naxos. Este o poarta gigantica, o ramasita din Templul lui Apollo, care a fost construit in secolul 6 i.e.n. Este localizat in partea de nord a portului.

Naxos Town Castle and Glezos Tower, Chora, tel: (+30) 22850-31135

Naxos Town Castle a fost construit intre anii 1204 - 1537. Este un monument impresionant, localizat pe deal. Are forma de pentagon, cu 3 porti. Langa poarta din partea de nord-est a castelului, se afla Glezos Tower (Krispi) care are 4 etaje si este singurul turn de pe insula care este rotund.

Archaeological Museum, Chora, tel: (+30) 22850-22725

Este deschis de marti pana duminica, intre orele 08:00 - 17:00. Bilete: 3 euro pret intreg; 2 euro pentru studentii de pe alte continente, cetateni ai U.E., persoane peste 65 ani; intrare libera pentru tinerii pana la 18 ani, studenti din Grecia si U.E.; membri ai ICOM, ghizi turistici, jurnalisti si alte persoane care poseda un card pentru intrare gratuita.

Muzeul Arheologic este localizat in Chora, capitala insulei Naxos, intr-o cladire venetiana apartinand secolului 17. Puteti admira o mare varietate de obiecte din perioada Neolithic si Christian.

Pyrgos Chimarrou (Chimarros' Tower), in partea de sud-est a insulei Naxos, in zona muntelui Zas

Pyrgos Chimarrou este similar cu celelalte turnuri de pe insula. Este unic, deoarece are o inaltime de 15m. Este mai frumos in exterior decat in interior, unde parti din castel s-au prabusit. Turnul cu 4 etaje, este rotund si peretii construiti din marmura locala au o grosime de 1,1m. Pe unele pietre poti vedea insemnari ca , V si O.

Iria -Dionysus' Sanctuary and Agios Georgios church, Livadi

Program : Marti - Duminica: 08:30 - 15:00

Iria, o zona langa satul Livadi, este un loc sacru inca din secolul 14 i.e.n., dedicat lui Dionysus. In timpul secolelor urmatoare, parti ale sanctuarului au fost distruse si au fost construite altele noi. Mai tarziu, Biserica Agios Georgios (Saint George) a fost construita in aceeasi zona. Templul Iria a fost partial reconstruit.

Sagri - Gyroulas' Temple, Sagri

Templul lui Gyroulas a fost reconstruit in secolul 6 i.e.n., de catre Lygdamis. Este un monument important, construit din marmura foarte veche. Templul a fost un telestirion.

Church of Panagia Drossiani, Moni, tel: (+30) 22850-31003

Biserica Panagia (Virgin) Drossiani este un monument tri-apsidal, cu un dom. In partea de nord se afla 3 capele. Interiorul este decorat cu foarte multe picturi. Biserica a fost la origine o manastire catolica si apoi a fost restaurata in 1964.

Church of Panagia Protothrone, Chalki (Chalkion) Trageas, tel: (+30) 22850-31135

Panagia (Virgin) Protothore dateaza inca din secolul 9 si initial a fost o basilica. In interior se afla o capela : Agios Akindynos. Este pictata cu picturi din epocile Christian, Middle Byzantine si Late Byzantine. Astazi este folosita ca o biserica ortodoxa.

The Geological Museum, Apiranthos

Muzeul Geologic este localizat in Apiranthos, la un nivel superior al scolii primare din aceasta regiune. Include o bogata colectie de mostre de minereuri, tipuri de roci, minerale si fosile, din toate partile lumii.

Vallindra Distillery, Chalki (Chalkion) Trageas, tel: (+30)22850 31220

Distileria Vallindra a fost infiintata in 1896 in Chalki si a fost prima distilerie care a produs Kitro.

Kouros statues at Flerio and Apollonas

Langa cele 2 sate, Flerio si Apollonas, se afla statuia lui Kouros, care dateaza din secolul 7 i.e.n.

Ghid turistic