Ios Greece

Obiective Turistice Ios Ios sightseeing guide Ios sehenswuerdigkeiten Ios attrazioni cosas que ver en Ios objective turistice Ios

Muzeul Arheologic

Este localizat in centrul insulei, in oras, langa cladirea municipala. Este deschis zilnic, de la 8 la ora 14, cu exceptia zilei de luni, cand este inchis. Poti admira o colectie bogata de obiecte din ceramica, inscriptii, unelte si alte obiecte cycladice.

Castelul Medieval

Orasul vechi a fost construit in locul unde se afla acum orasul modern. Poti vedea ruinele castelului medieval, care a fost construit in 1937.

ODYSSEUS ELYTIS THEATER

Teatrul Odysseus Elytis este localizat pe dealul orasului, in cel mai inalt punct. Are 1000 de locuri si este construit din marmura si pietre. Pe perioada verii se organizeaza diferite evenimente culturale. Panorama catre Mylopotas si Marea Egee este uimitoare!

HOMER'S TOMB

Mormantul lui Homer se gaseste in partea de nord a orasului, unde se mai afla si alte morminte din perioada elenistica. Conform traditiei, cand Homer, un poet epic al Greciei Antice, calatorea din Samos catre Athens si a fost oprit de catre localnici in Ios. L-au pus sa dezlege o enigma si pentru ca el nu a stiut, a fost omorat si ars.

CHURCH OF VIRGIN GREMIOTISA

Biserica fecioarei Mary Gremiotisa este dedicata Fecioarei Maria. Este localizata in cel mai inalt punct al orasului si este atractia comerciala a insulei. Arhitectura este bizantina, intr-un mod exceptional si simplu, dar locatia face ca biserica sa fie foarte pitoreasca. Poti admira o panorama minunata a Marii Egee. Conform traditiei, biserica a fost construita in acest punct, deoarece aici a fost gasita icoana Fecioarei Maria. Initial, cand localnicii au gasit icoana au dus-o in alta biserica, dar peste noapte a fost adusa inapoi. Asa ca localnicii au construit biserica in locul respectiv. Icoana este considerata si astazi miraculoasa.

ORTHODOX CATHEDRAL

Se afla in oras si este una dintre cele mai frumoase biserici cycladice. Este alba, cu un dom luminat in albastru si in interior sunt hagiografice si picturi.

Ghid turistic