Heraklion Greece

Obiective Turistice Heraklion Heraklion sightseeing guide Heraklion sehenswuerdigkeiten Heraklion attrazioni cosas que ver en Heraklion objective turistice Heraklion

KNOSSOS

Cel mai mare si mai important monument al civilizatiei Minoan. A fost folosit ca palatul principal al regelui Minoas si descoperit de Arthur Evans , care a restaurant partial locatia. Se intinde pe o suprafata de 20.000 metri patrati si are multe etaje. Puteti admira ahitectura uluitoare, calitatea materialelor structurale, frumusetea picturilor murale care decoreaza fiecare parte a cladirii, luxul camerelor regale. Este deschis intre orele 8.00 19.00, 7 zile pe saptamana.

GORTYNA

Un oras antic, cu multe ruine ale cladirilor care dateaza din secolul 5 i.e.n., cum ar fi : amfiteatrul, teatrul musical, stadionul, bai publice si cateva templuri. Poti vedea o inscriptie "The Laws of Gortyna"

Muzeul arheologic din Heraklion (+302810224630)

Poti admira o bogata colectie de obiecte din era Minoan, precum si elemente din perioada Neolitic si perioada Romana. Cele mai importante si glorioase elemente sunt stranse aici : statuete, epigrame, sarcofage, obiecte din ceramica, bijuterii murale si unelte zilnice, Goddess of snakes, Discul lui Faistos, inele regale foarte pretioase.

Muzeul istoric din Heraklion

Chiar si cladirea care gazduieste acest muzeu, este un monument istoric. Aici veti gasi elemente ale perioadelor Bizantina si Medievala, cum ar fi : picturi murale, icoane religioase, monede si bijuterii. De asemenea, mai puteti admira o colectie de elemente ale revolutiei cretane si cateva obiecte specifice artei folclorice cretane (costume, tesaturi, broderii, instrumente muzicale). Punctul de atractie este tabloul lui El Greco in Creta.

LOTZIA

Este cel mai elegant monument venetian al orasului Heraklion. Desenele decorative ale constructiei sunt uluitoare. In 1987 a primit Premiul pentru cel mai bun monument restaurat din Europa.

KOULES

O fortareata romana care domina portul Heraklion. Fortareata a fost folosita nu numai pentru a proteja orasul, ci si ca inchisoare.

THE LIONS' FOUNTAIN

Localizata langa biserica, are o decoratie uluitoare, gravata cu scene din viata animalelor. Fantana nu a fost construita doar in scop decorativ, este si principalul loc de aprovizionare cu apa a orasului.

Alte locatii Minoan pe care ar trebui sa le vizitezi :

 • Orasul Minoan al lui Faistos (inclusiv palatul)
 • Palatul Minoan in Malia
 • Palatul Minoan in Archanes
 • Cimitirul Minoan in Archanes
 • Orasul Minoan al lui Rafkos (la sud de Knossos)

Alte locatii interesante in orasul Heraklion pe care ar trebui sa le vizitezi :

 • Peretii orasului medieval
 • Basilica St. Markos (astazi galeria municipala)
 • Manastirea St. Catherine (aici vei gasi o colectie de tablouri religioase cretane)
 • Biserica Metropolitana St Minas
 • Mormantul lui Nikos Kazantzakis din Promahonas Martinego
 • Foarte multe biserici vechi, fantani, metereze si strazi medievale
 • Poarta Veche (cunoscuta ca si Chanioporta), care a fost intrarea in partea de vest a Cretei

Ghid turistic