Corfu Greece

Plajele de pe Insula Corfu Corfu Beaches Corfu straende Corfu spiagge playas de Corfu playele Corfu

Corfu este renumit pentru plajele sale frumoase. Apa de culoarea smaraldului si plajele cu nisip sau pietricele vor fascina fiecare turist si vor satisface si cele mai pretentioase cereri. Majoritatea sunt organizate cu umbrele de soare, sezlonguri si facilitati sportive. Langa mare veti gasi o mare varietate de hoteluri, apartamente, restaurante si baruri. Cateva plaje au primit premiul steagul albastru (www.blueflag.org), garantia europeana pentru curatenie. Plajele din Corfu sunt o experienta unica pe care nu ar trebui sa o ratati.

AGIOS STEFANOS

Plaja cu nisip Agios Stefanos este situata la 35km nord-est de Orasul Corfu, langa satul cu acelasi nume. Este considerata una dintre cele mai bune si sigure plaje de pe insula. Plaja este organizata cu umbrele de soare, sezlonguri si facilitati sportive. De asemenea, are si facilitati pentru persoane cu handicap. Langa mare veti gasi cateva taverne. Aceasta plaja a fost premiata cu steagul albastru.

ERMONES

Ermones este localizata pe coasta de vest a insulei. Este o plaja de nisip foarte populara, inconjurata de copaci, cu umbrele de soare, sezlonguri, facilitati sportive si facilitati pentru persoane cu handicap. Turistii pot gasi o mare varietate de hoteluri si restaurante. Plaja a fost premiata cu steagul albastru.

PALAIOKASTRITSA

Palaiokastritsa este un sat pitoresc, situat la 26km nord-vest de Orasul Corfu. Zona are 6 plaje cu nisip si pietricele, inconjurate de paduri de maslini. Plajele sunt faimoase pentru apa de culoarea smaraldului si pentru mediul inconjurator ambiant. Satul este unul dintre cele mai renumite de pe insula, cu multe taverne unde turistii pot incerca delicatesele locale. Plaja a fost premiata cu steagul albastru.

BENITSES

Benitses este o plaja populara, localizata in sudul Orasului Corfu, care combina nisipul cu pietricele. Scenariul este completat de maslinii si de pomii fructiferi care inconjuara plaja. Langa plaja, turistii pot gasi hoteluri sau apartamente, mini marketuri si centre de inchiriat masini. Are facilitati pentru persoane cu handicap si a fost premiata cu steagul albastru.

AGIOS GEORGIOS

Agios Georgios este situata in partea de sud-vest a insulei, la aproximativ 30km de Orasul Corfu (Kerkyra). Este considerata una dintre cele mai frumoase plaje de pe insula. Dealurile verzi inconjuara plaja pe o suprafata de 5 km si creaza un peisaj minunat. Plaja Agios Georgios a inceput de curand sa se dezvolte si de aceea este foarte aglomerata. Are facilitati pentru persoane cu handicap si a fost premiata cu steagul albastru.

GLYFADA

Glyfada este situata in partea de vest a insulei si este una dintre cele mai populare plaje. Este o plaja mare de nisip, cu stanci impresionante care o inconjuara. Este foarte bine organizata cu umbrele de soare, sezlonguri, facilitati sportive si facilitati pentru persoane cu handicap. Langa plaja se afla o mare varietate de hoteluri, restaurante si magazine. Plaja a fost premiata cu steagul albastru.

BARBATI

Plaja Barbati este situata in partea de nord a Orasului Corfu. Este o plaja minunata cu pietricele in satul cu acelasi nume. Are umbrele de soare, sezlonguri si a fost premiata cu steagul albastu.

CANAL D'AMOUR

Canal d' Amour este situata in partea de nord-vest a insulei. Este o plaja cu nisip, inconjurata de maslini, cu facilitati sportive si facilitati pentru persoanele cu handicap. De 3 ori pe saptamana, Municipalitatea din Esperion a lansat un program gratuit cu autobuzule catre toate plajele. Plaja a fost premiata cu steagul albastru.

RODA

Roda este un sat pescaresc, care a inceput de curand sa se transforme intr-un resort modern. Este o plaja lunga cu nisip si pietricele, care ofera umbrele de soare, sezlonguri, facilitati sportive si facilitati pentru persoane cu handicap. Veti gasi cateva restaurante si baruri cu muzica live. Plaja a fost premiata cu steagul albastru.

AGIOS GORDIS

Agios Gordis este una dintre cele mai faimoase plaje din Corfu. Este foarte aglomerata, deoarece gazduieste popularul Hotel Pink Palace Hotel. Plaja este foarte bine organizata cu umbrele de soare, sezlonguri, facilitati sportive si facilitati pentru persoane cu handicap. A fost premiata cu steagul albastru.

KAVOS

Kavos este o plaja lunga de nisip, la 47km sud de Orasul Corfu. Este permanent aglomerata si in regiune se afla multe baruri si cluburi. Are o lungime de 2km si ofera foarte multe facilitati.

Alte plaje

Alte plaje premiate cu steagul albastru sunt Agios Ioannis Strogylis, Agios Mathaios, Almyros, Alykes Potamou, Arpaos-Kalamaki, Arilas, Astrakeri, Avlaki, Dasia, Gimari, Issos, Kalamiones, Kerasia, Kommeno, Kontogialos, Kontokali, Marathias, Nisaki/Krouzeri, Perithia/Agios Spyridonas si Ipsos.

Ghid turistic